Liga prvaka

Okršaj titana na Bernabeu

Sport / Nogomet | 23. 04. 2014. u 11:30 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras će u Madridu biti odigran i drugi polufinalni susret Lige prvaka. Na stadionu "Santiago Bernabeu" od 20.45 sati snage će odmjeriti Real Madrid i branitelj naslova Bayern iz Münchena.

Real će pokušati prekoračiti posljednju prepreku i plasirati se u finale, prvi put nakon 2002. godine. Trener Carlo Ancelotti nada se da će za ovaj meč imati spremnog Cristiana Ronalda, a istu želju je izrazio i trener Bayerna Josep Guardiola. On dobro poznaje madridski tim iz vremena dok je vodio Barcelonu, mada ga je opisao kao "drugačiji tim u drugom vremenu i drugoj situaciji".

Ancelotti smatra da je ključno za njegove igrače da daju svoj maksimum i budu kompaktni na cijelom terenu.

'Trebamo vrijedno raditi, ostati kompaktni u odbrani u preuzeti kontrolu kako bi mogla doći do izražaja naša kvaliteta. Igramo važnu polufinalnu utakmicu, želimo osvojiti ovo natjecanje što nam je velika motivacija, ali ne i opsesija. Nećemo pokušavati da zaustavimo protivnika u njegovoj igri, pokušat ćemo iskoristiti svoju kvalitetu da bismo pobijedili. Balans, kao i uvijek, je ključan i moramo biti kompaktni na cijelom terenu', kazao je Ancelotti.

Dodao je da ima potpuno povjerenje u svoje igrače.

'Igramo protiv jakog tima i nije važno ako ljudi misle da nismo favoriti. Dat ćemo sve od sebe, a bolji će pobijediti. Moj cilj je finale', kazao je.

Cristiano Ronaldo zbog problema s ozljedom nije igrao od 2. travnja, a danas će biti testiran.

'Ako bude dobro, igrat će. No, ukoliko bude postojao rizik da obnovi ozljedu, neće nastupiti', dodao je trener Reala.

Slična očekivanja od polufinalnog meča ima i trener Bayerna.

'Uvijek mi je drago igrati polufinale Lige prvaka. Moramo odigrati dobro kako bismo izborili dobar rezultat. Moja statistika na "Bernabeu" je s drugim timom, u drugom vremenu i drugoj situaciji. To nema veze s Bayernom', rekao je Josep Guardiola.

'Moramo odigrati dobro da bismo pobijedili. Real je uvijek nešto posebno, sa ovim ili drugim trenerom ili sa ovim ili drugim igračima. To je uvijek najteži protivnik kojeg možete dobiti u polufinalu', dodao je.

Guardiola navodi da bi volio da večeras zaigra Ronaldo.

'Nadam se da će igrati. Igramo za ljude koji žele da vide najbolje. On je među najboljima', kazao je.

Real i Bayern do sada su se sastali pet puta u polufinalima europskog kupa. Bayern je bio bolji 1976., 1987., 2001. i 2012., a Madrid samo 2000. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close