Sport Talent

Oko 500 mališana sudjelovalo na Maloj olimpijadi

Sport / Flash | 19. 04. 2015. u 11:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskoj dvorani Bijeli brijeg u subotu je više od 500 djece iz pet sportskih škola sudjelovalo na Maloj olimpijadi koju je organizirala Univerzalna sportska škola Sport Talent.

Ovogodišnja olimpijada bila je međunarodnog karaktera jer su na natjecanju, osim djece iz BiH, sudjelovala i djeca iz Hrvatske i Crne Gore. Mališani različitog uzrasta, raspoređeni u skupine, odmjerili su snage u različitim atletskim disciplinama kao što su trka na 60 metara, poligon prepreka i utrka četveronoške.

Mario Glibić, voditelj Univerzalne sportske škole Sport Talent, istaknuo je kako su natjecanja ovakvog karaktera izuzetno važna za školarce jer se od malih nogu navikavaju na vođenje zdravog načina života kroz sport.

“Zaista sam presretan i prezadovoljan kad vidim ovu malu dječicu. Oko stotinu njih od malih nogu, pa čak i od vrtića, uče o zdravlju i sportu”, kazao je Glibić za Dnevni list.

Nakon što je prošle godine uz Sport Talent sudjelovalo još pet univerzalnih sportskih škola iz Širokog Brijega, Tomislavgrada, Stoca, Čapljine i Sarajeva, ovogodišnjoj Maloj olimpijadi pridružili su se i mališani iz crnogorskog Herceg Novog i hrvatskog Bola.

Sva djeca nakon završenog programa izrazila su svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima.

“Bilo mi je prelijepo, sudjelovala sam u utrci i poligonu prepreka gdje sam uspješno savladala sve prepreke”, kazala je dvanaestogodišnja Barbara Perić iz Stoca. Svoje dojmove podijelila je i desetogodišnja Antea Krešić dodavši da bi voljela da u idućem razdoblju bude još sličnih natjecanja.

Na natjecanju su se predstavili i članovi Univerzalne sportske škole Sport Talent koji su ujedno bili domaćini olimpijade. Mališani ove škole uspješno su predstavili svoj tim ostvarivši zapažene rezultate.

“Sudjelovali smo u utrci na 60 metara, četveronoškoj kao i na utrci s preprekama. Ostvarili samo odlične rezultate”, kazali su Filip Komlen i Stanko Zadro.

Univerzalna sportska škola Sport Talent Mostar već nekoliko godina okuplja veliki broj polaznika, a glavni cilj škole je uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Tako polaznici pod stručnim nadzorom fakultetski obrazovanih trenera uče osnovne elemente brojnih sportova, a nakon toga oni se usmjeravaju u sportove za koje su pokazali najviše dara.

Kopirati
Drag cursor here to close