Raskidi ugovora

Okić napustio Sarajevo, Zahirović otišao iz Želje

Sport / Nogomet | 14. 06. 2016. u 16:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Sarajevo sporazumno je raskinuo ugovor sa Ševkom Okićem. Ovaj 27-godišnji ofanzivac stigao je u redove bordo momčadi iz mostarskog Veleža u sezoni 2014./15., a ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 61 utakmicu, te je postigao 18 golova, priopćeno je iz FK Sarajevo.

Debi na Koševu upisao je protiv norveškog 'Haugesunda', a upravo je sa svoja dva postignuta gola na uzvratnom susretu napravio veliki doprinos u prolasku Sarajeva u narednu rundu kvalifiakcija za Europsku ligu.

U ovoj sezoni, Okić je odigrao 31 utakmicu, postigao sedam golova, upisao šest asistencija, a na terenu je proveo ukupno 2160 minuta.

"Proveo sam dvije prelijepe godine u Sarajevu. U prvoj smo igrali zapaženo na europskoj sceni, a uspjeli smo osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine, što ću zauvijek pamtiti.

Svaki rastanak je težak, ali ću pamtiti samo lijepe trenutke u dresu FK Sarajevo. U ovom klubu sam upoznao mnogo dobrih ljudi i stekao prijatelje. Zahvaljujem i svim navijačima na podršci, a Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti", kazao je Okić.

Prije dolaska u Sarajevo, Okić je nastupao za Istru, Labin i Velež.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Zahirović više nije član Nogometnog kluba Željezničar. 26-godišnjak i sarajevski klub su sporazumno raskinuli suradnju nakon samo četiri mjeseca, a ugovor je važio do početka 2018. godine, navodi Klix.

Zahirović je u Željezničar došao u veljači ove godine nakon što je napustio redove izraelskog 'Hapoela' iz Acre. Prije Izraela Zahirović je nastupao u Čeliku, Spartaku iz Nalčika, Dinamu iz Minska i njemačkom Bochumu.

Nogometaš i njegov menadžer Elvis Bilalagić nisu željeli iznositi razloge zbog čega su se odlučili na ovaj potez i sigurni su da će odlični vezni nogometaš vrlo brzo naći novi klub.

Kopirati
Drag cursor here to close