Plivanje

Održan Međunarodni plivački maraton na Buškom jezeru

Sport / Flash | 28. 07. 2014. u 07:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge građana Tomislavgrad "Dobri ljudi“ u suradnji s Eco selom Grabovica, u nedjelju je na Buškom jezeru održan šesti Međunarodni plivački maraton na kojem je sudjelovalo trideset troje natjecatelja iz BiH i Hrvatske u utrkama na 5.000, 2.500 i 300 metara.

U disciplini na 5.000 metara najbolje vrijeme kod muškaraca ostvario je Robert Pezelj iz Triatlon kluba Podstrana (RH), drugi je Ante Vuko iz Triatlon kluba Podstrana (RH) a treći je isplivao Dario Kučić iz Triatlon kluba Split (RH).

U ženskoj konkurenciji na 5.000 metara pobjednica današnjeg maratona je Ela Vučemilović iz TK Zrinski Novatec (RH) dok je druga bila Ana Aljinović iz Triatlon kluba Podstrana (RH).

Na plivačkoj dionici od 2.500 metara prvo vrijeme u ženskoj konkurenciji je ostvarila Ana Čović iz APK Zrinjski (BiH),druga je Diana Vrdoljak iz TK Split (RH) a treća Eda Baralić iz Gradskog kluba vodenih sportova (BiH).

Na istoj dionici u muškoj konkurenciji najbolji je bio Elezović Toni iz TK Split, drugi je Hrvoje Ljubas kao pojedinac iz RH a treći na 2.500 metara je bio Ante Bebić iz TK Podstrane (RH).

U disciplini na 300 metara Lara Belakušić iz PK More (RH) je od žena prva isplivala a u muškoj konkurenciji je to bio Boško Bošković iz APK Zrinjski (BiH).

Svečano proglašenje pobjednika uz druženja nastavljeno je u Eco selu Grabovica koje je ove godine, kako je navedeno, suorganizator natjecanja. Također je ove godine organizirano proglašenje pobjednika u kategoriji godina starosti natjecatelja od najmlađih do najstarijih.

Kopirati
Drag cursor here to close