Održan 48. Mostar kup u zrakoplovnom modelarstvu
Aeroklub Mostar
OBJAVA: Ponedjeljak, 23. srpnja 2012. 12:01
IZVOR: Bljesak.info/Dnevni list
AUTOR: M.M.
Aeromiting modelari
0

Proteklog je vikenda za sve ljubitelje zrakoplovnog modelarstva održan 48. Mostar kup koji je organizirao Aeroklub Mostar.

Proteklog je vikenda za sve ljubitelje zrakoplovnog modelarstva održan 48. Mostar kup koji je organizirao Aeroklub Mostar.

Riječ je o natjecanju u slobodno-letećoj kategoriji na kojem je nastupio velik broj natjecatelja iz 11 zemalja. Na Mostarskom blatu nastupilo je oko pedesetak natjecatelja iz brojnih gradova BiH, Republike Hrvatske, ali i ostalih zemalja koji su pokazali svoje znanje i vještine u ovom sportu.

Osim natjecanja, za sve ljubitelje ovog sporta bio je upriličen i modelarski aero-miting radijski upravljanih modela s ciljem promoviranja ovog sporta.

- Zadovoljni smo samim natjecanjem te brojem prijavljenih natjecatelja koji su odlučili pokazati svoje znanje i vještine u ovom, za ljude ne baš tako poznatom sportu, kazao je za Dnevni list Jurica Kolobarić, predsjednik Aerokluba Mostar koji je i organizator samog projekta.

Jedini problem koji su natjecatelji imali bio je vjetar koji im je pomalo otežavao samo natjecanje, ali to nije zametalo natjecateljima da pokažu svoje letjelice, ali i dobro se zabave te podijele iskustva koja su do sada imala u ovom sportu.