Prometno u Zrinjskom

Odlazi Toni Markić, dolazi Makedonac Gligorov

Sport / Nogomet | 08. 01. 2013. u 10:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Zrinjskog Dragan Perić prvo okupljanje u 2013. godini zakazao je za četvrtak u 14 sati, kada će Plemići početi pripreme za drugi dio sezone.

Osim Matije Poredskog (Solin) i veznjaka Ivana Crnova (Gorica), za koje se već odavno zna da će karijere nastaviti u Zrinjskom, na prvom treningu treba očekivati još jedno novo lice – Makedonca Gligora Gligorova, ali ne i Tonija Markića, koji je jučer podnio službeni zahtjev za izdavanjem ispisnice.

Tako je 22-godišnji branič zatražio potvrdu da je, nakon dvije godine u dresu Zrinjskog, slobodan igrač, a neslužbene informacije govore da bi karijeru trebao nastaviti u njemačkom drugoligašu, navodi danas Dnevni list.

Prinova Gligor Gligorov je 25-godišnji Makedonac, igrač koji pokriva desnu stranu terena, a koji u svom životopisu ima i jedan nastup za A reprezentaciju – u studenome 2009. u prijateljskoj utakmici protiv Irana (1:1).

Zrinjski ne ide u Istru

Pod Bijelim brijegom su ostali iznenađeni na napise u pojedinim medijima da će Zrinjski od 4. do 10. veljače sudjelovati na Istria Winter Cupu u Novigradu i Umagu. “Ne znam odakle se pojavila ta informacija, ali ona nije točna. Naime, već odavno je poznato da ćemo treći tjedan priprema provesti u Makarskoj, nakon čega nas 3. i 4. veljače čeka nastup na turniru u Gabeli. Turnir u Istri nije u programu naših priprema”, kazao je Perić za Dnevni list.

Najveći dio karijere proveo je u makedonskom Sileksu u kojem je i dočekao debi za A reprezentaciju.

Hrvatski i srpski mediji tada su pisali da ga u svojim redovima žele vidjeti Hajduk i Partizan. Proteklu godinu je proveo u dalekom Singapuru, gdje je igrao standardno za prvaka Tampines.

Pod Bijelim brijegom jučer su potvrdili da će Gligorov doći na prozivku, nakon čega bi trebao i staviti potpis na ugovor, što bi, pak, trebalo značiti da od dolaska Nikole Matasa (Junak) neće biti ništa, budući da bi Gligorov trebao biti taj koji će postati konkurent Goranu Markoviću.

Podsjetimo, od 24 igrača koliko ih je Perić koristio u dvadeset službenih utakmica prvog dijela sezone, na prvom treningu sigurno se neće pojaviti četvorica s kojima je Zrinjski odmah po zaključivanju jeseni dogovorio sporazumne raskide ugovora – Robert Grbavac, Dario Krišto, Ivan Ferenc i Ivan Bubalo, neće biti ni Marija Vrdoljaka, koji nije ni dočekao službeni debi u dresu s lentom, dok se jučer u rubrici “otišli” njima pridružio i Toni Markić.

Rubrika “došli” zasad, pak, broji samo Poredskog i Crnova, Gligorov bi trebao biti treći, dok će pripreme sa Zrinjskim početi i talentirani junior Marko Odak, piše Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close