Puno posla, malo vremena

Nyčova: Nadam se da će u BiH biti političke volje da se EYOF 2017 organizira na vrijeme

Sport / Flash | 06. 03. 2015. u 10:42 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacijska komisija Europskog olimpijskog komiteta (COCOM) jutros je obišla dvoranu ''Juan Antonio Samaranch'' Olimpijskog kompleksa Zetra i dvoranu ''Mirza Delibašić'' centra Skenderija.

Četvoročlana Komisija jučer je doputovala u dvodnevnu posjetu gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo, organizatorima europskog zimskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) 2017 godine.

Kako je za Fenu izjavio direktor EYOF-a 2017 Samir Avdić članovi Komisije će nakon posjete dvoranama obići Ministarstvo civilnih poslova, a zatim smještajne kapacitete i olimpijske planine Bjelašnicu, Jahorinu i Igman.

Članovi Organizacijskog odbora EYOF-a 2017 jučer su članovima Komisije predočili trenutnu situaciju i ono što je do sada urađeno vezano za organizaciju manifestacije, a Komisija će posljednjeg dana posjete, 7. ožujka, sumirati utiske i dati uputstva Odboru za daljnji rad.

Članica COCOM-a Čehinja Katerina Nyčova, koja je već tri puta boravila u posjeti Sarajevu i Istočnom Sarajevu, ističe da je zadovoljna većinom borilišta koja je imala priliku posjetiti, ali da je pred organizatorima još mnogo posla.

''Nadam se da će u BiH biti političke volje da se EYOF 2017 organizira na vrijeme i odgovarajući način. Jasno nam je da zbog politike ovdje ništa nije lako uraditi, ali nismo dovoljno upoznati o situaciji da možemo dati sud o tom pitanju. S druge strane, znamo da je vremena sve manje i da sada već ne možemo promijeniti domaćina manifestacije, tako da moramo učiniti sve za uspješan EYOF u bh. gradovima'', kazala je Nyčova.

Naglasila je da do sada nije bilo jasno gdje će se odvijati natjecanje u umjetničkom klizanju, ali da je Komisija danas informirana da će za tu svrhu u dvorani ''Mirza Delibašić'' biti postavljen privremeni led.

Nyčova dodaje da se sada sve organizacijske strukture EYOF-a 2017, kao i članovi COCOM-a moraju uzdati u obećanja i volju političkih struktura u BiH, koje su dale obećanja da će podržati organizaciju ove manifestacije.

''Rečeno nam je da će se sve točno znati do kraja ožujka, a to je rok jer je do EYOF-a ostalo manje od dvije godine'', zaključila je Čehinja.

Ovo je četvrta posjeta EOK-ove komisije Bosni i Hercegovini, a posjetit će gradove organizatore još jedanput u rujnu, kada će posljednji put provjeriti stanje na olimpijskim borilištima.

Kopirati
Drag cursor here to close