odbjegli sin

Nurkić objavio povratak u reprezentaciju BiH

Sport / Košarka | 05. 05. 2016. u 13:33 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jusuf Nurkić će ponovo obući dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Centar Denver Nuggetsa je danas u prostorijama Košarkaškog saveza BiH obećao da će se odazvati na poziv u bh. reprezentacije bez obzira tko bude imenovan u iduću srijedu za novog izbornika.

"Drago mi je što sam ponovo u svom savezu s ljudima koji imaju novu viziju. Drago mi je što ću ponovo biti dio reprezentacije. Iz ovog vodstva Saveza odmah su me kontaktirali, a ja nisam imao nikakvu dilemu hoću li ponovo obući dres reprezentacije. Sve što se dešavalo u protekle dvije godine treba ostaviti iza nas, gledajmo u budućnost. Jedva čekam okupljanje reprezentacije i druženje s našim navijačima. Tu sam bio i tu ću ostati jer sam državljanin BiH. O patriotizmu i o tome ko je koliki patriota ne želim uopće voditi polemiku. Znam samo da imamo generaciju koja će napraviti velike rezultate. Kao što ja jedva čekam poziv izbornika, mislim da je isto i s ostalim igračima i nadam se da ćemo izboriti plasman na EP 2017", rekao je Nurkić.

Nurkić je prije dvije godine odbio obući dres košarkaške reprezentacije BiH sve dok u KS BiH budu sjedili Dino Konaković, Harun Mahmutović i Igor Stojanović, a svi oni više nisu u Savezu.

Kopirati
Drag cursor here to close