Nedolično ponašanje

NS BiH osudio nepoštovanje himne i gaženje zastave Izraela u Zenici

Sport / Nogomet | 16. 06. 2015. u 16:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u utorak osudio je postupak nepoštovanja himne Izraela na stadionu "Bilino polje" i gaženja zastave Izraela na ulicama Zenice, kao i druge oblike neprihvatljivog ponašanja koji nisu svojstveni sportskim događajima i sportskim borilištima, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Razmatrajući problematiku koja se odnosi na disciplinski postupak koji je UEFA pokrenula protiv NSBiH povodom događaja na kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2016. godine BiH - Izrael, koja je odigrana 12. lipnja u Zenici, Izvršni odbor traži zakonito provođenje postupka identificiranja i procesuiranja izvršitelja nedozvoljenih i kažnjivih postupaka.

Izvršni odbor NSBiH uputio je ispriku Nogometnom savezu Izraela zbog ponašanja dijela gledatelja koji nisu iskazali poštovanje prema državnim simbolima, uz žaljenje što svi navijači nisu prihvatili apele NSBiH za sportski i korektan odnos prema svim akterima utakmice u Zenici.

''Izražava se zabrinutost zbog mogućih posljedica od Disciplinske komisije UEFA, te se konstatira da navedena ponašanja ne predstavljaju pomoć i podršku našim igračima, nego dovode u pitanje dalju sudbinu reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine, u slučaju natjecateljskih posljedica'', navodi se u priopćenju i poziva sve navijače BiH da podršku reprezentaciji usklade sa standardima korektnog i dozvoljenog ponašanja, pravilima i propisma UEFA, a u duhu tolerancije i uvažavanja protivnika.

Izvršni odbor pozdravio je odabir igrača od izbornika Mehmeda Baždarevića isključivo prema sportskim kriterijima, te podržao reprezentativca Ognjena Vranješa koji je "bez obzira na veliki pritisak od dijela navijača utakmicu protiv Izraela odigrao motivirano i angažirano i dao puni doprinos u značajnoj pobjedi naše reprezentacije".

Podsjetimo, jučer je Europski nogometni savez (UEFA) uz Hrvatsku, pokrenula i postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog rasističkog ponašanja, vrijeđanja izraelske nacionalne himne, te bacanja petardi i baklji na teren na utakmici BiH - Izrael u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close