Nakon derbija na Pecari

NS BiH oštro osudio napad na suce u Širokom i najavio istragu

Sport / Nogomet | 26. 09. 2016. u 09:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nemile scene nakon utakmice Široki Brijeg - Sarajevo (2:2), napad na suca Ognjena Valjića i pomoćnike, reagirao je i NS BiH. 

“Nogometni savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentificirana lica izvršila na suce Ognjena Valjića, Sretena Udovičića i Senada Ibrišimbegovića nakon utakmice 10. kola BHT Premijer lige NK Široki Brijeg - FK Sarajevo”, poručuju iz Saveza. 

“Ovaj nemili događaj, u kojem je bio ugožen fizički integritet mladih ljudi, ne samo da zabrinjava, nego i upozorava na preduzimanje energičnih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi dogodili.”

“U tom kontekstu, NS BiH očekuje od nadležnih sigurnosnih organa da što prije identificiraju i počinitelje napada na suce.”

“Nadležni organi NS BiH će također provesti odgovarajući postupak u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su prethodile nemilim događajima nakon utakmice u Širokom Brijegu. Savez će istrajati u nastojanju da zaštiti natjecanje i službena lica u obavljanju dužnosti”, zaključuje se u priopćenju NS BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close