Tko umjesto Sušića

NS BiH objavio pet imena u konkurenciji za novog izbornika

Sport / Nogomet | 19. 11. 2014. u 21:34 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet je kandidata za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a to su Vahid Halilhodžić, Amar Osim, Robert Prosinečki, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić, saznaje Anadolu Agency (AA).

"Mnogi se nude, službeno i neslužbeno, ali u narednim danima obavit ćemo detaljne razgovore s potencijalnim kandidatima", istaknuo je Denijal Pirić, tehnički direktor Nogometnog saveza BiH i jedan od pet članova komisije koja će pripremiti prijedlog za izbor novog izbornika, nakon što je Izvršni odbor u ponedjeljak Safetu Sušiću uručio otkaz zbog loših rezultata na startu kvalifikacija za EURO 2016.

"Od idućeg tjedna počet ćemo pregovore s kandidatima", kazao je Pirić za Anadolu Agency (AA).

Na pitanje da li će razgovarati s Halilhodžićem, doskorašnjim trenerom Trabzonspora, kojeg bi javnost u BiH prema svim anketama najradije vidjela na klupi reprezentacije, Darko Ljubojević, potpredsjednik FS-a BiH i član spomenute komisije, odgovorio je:

"Hoćemo. Uskoro ćemo zvanično razgovarati s Halilhodžićem, ali i s ostalim kandidatima. Do 1. 12. sačinit ćemo skraćenu listu od najvjerojatnije tri imena koja ćemo predložiti za narednu sjednicu Izvršnog odbora na kojoj ćemo, vjerujem, izabrati novog izbornik koji će nas vratiti na pobjednički kolosijek", kazao je Ljubojević za Anadolu Agency.

I Pirić se nada da će novi izbornik prije svega imati snage da reprezentaciju vrati na trijumfalni put, te da napravi sve kako bi se BiH plasirala na prvenstvo Starog kontinenta koji će biti odigran 2016. godine u Francuskoj.

"Povjerenstvo koju sačinjava predsjednik FS BiH Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, Sead Kajtaz, član Odbora za posredovanje i savjetovanje te moja malenkost, prije službenih pregovora s kandidatima za selektora održat će sastanak na kojem ćemo odrediti jasne smjernice za pregovore. Konsultirat ćemo se i s reprezentativcima, jer želimo čuti i što oni misle ko bi bio idealno rješenje. Novog izbornik reprezentacija BiH trebala bi dobiti najkasnije do Božića. Od novog izbornik isključivo tražit ćemo da ekipi vrati pobjednički mentalitet", kazao je za Anadolu Agency Pirić.

Kopirati
Drag cursor here to close