Priopćenje na priopćenje

NS BiH: Nismo nadležni za probleme s navijačima izvan stadiona

Sport / Nogomet | 01. 09. 2014. u 11:28 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Premier ligi BiH odigrano je samo šest kola, no ne bez problema. Nakon što su navijači Zrinjskog Ultrasi drugi put ove sezone spriječeni da dođu na gostovanje, oglasio se HŠK Zrinjski.

Na njihovo priopćenje odgovorio je Nogometni savez BiH čije priopćenje donosimo u cjelosti.

“Povodom učestalih medijskih napada na NS BIH, kao organizatora natjecanja BH Telecom Premijer lige BIH, a u vezi organiziranog putovanja gostujućih navijača i njihovog sigurnog smještaja na stadionima, želimo informirati javnost o sljedećem:

NS BIH dosljedno primjenjuje pravila o gostujućim navijačima koje propisuju UEFA i FIFA, te nastoji da u suradnji s klubovima BH Telecom Premijer lige ista adekvatno implementiraju u našim uvjetima. Klubovi koji se natječu u navedenoj ligi dužni su osigurati i adekvatno smjestiti domaće, ali isto tako i gostujuće navijače, te im pružiti potpunu pomoć i podršku oko smještaja i sigurnosti na stadionima.

Nadležnosti i odgovornosti NS BIH, kao institucije koja vodi i organizira natjecanje, te klubova kao organizatora utakmica, prema važećim propisima, ograničeni su samo unutar i u okviru stadiona. Shodno tome, za propuste koji se dogode na stadionima, klubovi BH Telecom Premijer lige bili su i bit će sankcionirani prema odredbama Disciplinskog pravilnika NS BiH.

Međutim, NS BiH i klubovi, nisu niti mogu sudjelovali u organizaciji putovanja i sigurnog dolaska navijača do stadiona. U skladu sa relevantnim zakonskim propisima, za taj segment isključivo su kompetentni organi javnog reda i mira, odnosno nadležna ministarstva unutrašnjih poslova, koji sami procjenjuju i odlučuju o svim aspektima putovanja i dolaska navijača do stadiona.

NS BIH će učiniti dodatne napore da svi klubovi u potpunosti izvršavaju obavezu koja se odnosi na siguran smještaj i sigurnost za sve navijače. Nadalje, NS BIH će inicirati hitan sastanak sa predstavnicima MUP-a Federacije, MUP-a Republike Srpske i Ministarstva sigurnosti BiH, kako bi bile poduzete sve mjere u cilju slobodnog kretanja svih navijača i kako bi bile izbjegnute sve moguće neželjene situacije prilikom organiziranog putovanja gostujućih navijača”, stoji u priopćenju Saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close