Zimsko prvenstvo

Novi uspjesi KVS Orka iz Mostara

Sport / Flash | 23. 03. 2015. u 07:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vodenih sportova 'Orka' iz Mostara je proteklog vikenda sudjelovao na zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine za mladje kadete i kadete koje se održalo na Olimpijskom bazenu 'Otoka' u Sarajevu. 'Orku' su pod mentorstvom trenerice Alene Ćemalović i trenera Jasmina Trnovca predstavljala 22 plivača, i to:

Filip Bošnjak, Leopold Dankić, Arnis Selimotić, Petar Pandža, Dino Jelin, Eman Numić, Farik Repeša, Đani Morić, Tin Sauperl, Danis Harmandić, Lana Kaniža, Ana Ramljak, Una Taslaman, Teodora Stanković, Edna Pajić, Nika Vrljić, Mia Lucija Soldo, Lana Pudar, Luka Zovko, David Azinović, Marko Dankić i Leon Lasić.

Osvojili su ukupno 19 medalja, osam zlatnih, sedam srebrenih i četiri brončane. Osvajači medalja su:
- Teodora Stanković (2005.); 50 m delfin zlato, 200 m mješovito zlato, 200 m slobodno zlato, 400 m mješovito zlato, 100 m slobodno zlato, 100 m mješovito zlato i 4x 100 m slobodno srebro;
- Lana Pudar (2006.); 100 m leđno zlato, 200 m leđno zlato, 4x 100 m slobodno srebro, 50 m delfin bronca;
- Lana Kaniža (2003.); 50 m prsno srebro, 50 m leđno bronca, 100 m prsno, bronca, 200 m prsno bronca;
- Nika Vrljić (2005.); 50 m slobodno srebro, 4x 100 m slobodno srebro;
- Dino Jelin (2003.); 200 m leđno srebro;
- Eman Numić (2003.); 100 m leđno srebro;
- Edna Pajić (2003.); 4x 100 m slobodno srebro.

Da je bilo malo više sreće i da je zdravstveni bilten bio bolji, 'Orka' bi se zasigurno u Mostar vratila sa desetak medalja više. I pored toga, u veoma jakoj konkurenciji klubova iz cijele BiH, 'Orka' je osvojila treće mjesto u ukupnom poretku osvajača medalja.

Teodora Stanković je oduševila na ovom prvenstvu. U svim pojedinačnim disciplnama koje je plivala suvereno je osvojila prvo mjesto. Postala je šestorostruki državni prvak i najbolja mlađa kadetkinja u državi, sa veoma respektabilnim isplivanim vremenima za djevojčicu njenog uzrasta.

Velike čestitke idu i za Lanu Pudar, koja je pod temperaturom otišla i plivala prvi dan prvenstva i postala dvostruka državna prvakinja u kategoriji djevojčica koje su starije od nje godinu dana. Drugi dan prvenstva i pored njene velike želje, zbog zdravstvenih razloga nije mogla nastupiti.

Sa ukupnom progresijom svih plivača od 113 %, plivači 'Orke' su na najbolji način najavili odlične rezultate u narednom periodu. Već narednog vikenda 'Orka' će sudjelovati na zimskom državnom prvenstvu za mlađe juniore, juniore i seniore koje će se održati u Banja Luci, a također, 4.4. sudjelovati će i na jakom međunarodnom mitingu u Sarajevu 'Sarajevo s ljubavlju'.

Klub vodenih sportova 'Orka' nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u plivačkom klubu i školi plivanja, a od 25.04. kreće upis novih polaznika u 'Orkinu' školu plivanja, navodi se iz ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close