Opet veselo

Nove teške riječi i kažnjavanja u Nogometnom savezu BiH

Sport / Nogomet | 26. 08. 2014. u 19:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amer Halep, Senad Islam i Ibrahim Adilagić, članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, optužili su predsjednika Saveza Elvedina Begića za potpisivanje sumnjivih ugovora, nepotizam, nepoštivanje Statuta te milijunsko probijanje proračuna Saveza, objavila je Federalna televizija navodeći kako najavljuju i podnošenje kaznenih prijava.

Halep, Islam i Adilagić u disciplinskoj prijavi naveli su netransparentno trošenje novca, potpisivanje sumnjivih ugovora bez znanja članova Izvršnog odbora što je suprotno Statutu Nogometnog saveza te kako nema financijskog izvještaja o proračunu, koji je, kako tvrde probijen za tri milijuna KM.

Navodno je, prenosi FTV, sumnjiva organizacija prijateljske utakmice protiv Argentine.

''Izvršni odbor dobio je informaciju da agencija koja organizira tu utakmicu u Sjedinjenim Državama snosi sve troškove puta i boravka. Zbog toga je odobreno odigravanje. Međutim, kasnije je u izvještaju o rashodima proračuna napisano kako je ta utakmica Savez koštala 350 tisuća KM'', objavila Federalna televizija tvrdeći kako spomenuti članovi Izvršnog odbora navode da je takvih, sumnjivih ugovora bilo još.

Pored ovoga, navode se i slučajevi putovanja na Svjetsko prvenstvo u Brazil, naplaćivanje 235 tisuća KM za osiguranje četiri utakmice reprezentacije u Zenici te ugovor s Adidasom.

Istodobno, Nogometni savez BiH na svojim internetskim stranicama objavio je Odluku Disciplinske, a zatim i Prizivnog vijeća NS Federacije BiH o kažnjavanju Amera Halepa zabranom vršenja svih dužnosti u nogometu u trajanju od šest mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close