Hrvati ispratili svoje

Nositelj zastave Pavić: Ne želim previše obećavati

Sport / Ostali sportovi | 28. 07. 2016. u 12:19 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zagrebačkome hotelu Panorama upriličen je svečani ispraćaj hrvatske olimpijske delegacije koja će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Većina od ukupno 87 sportaša, koliko će predstavljati Hrvatsku na Igrama u Riju, dobilo je dostojan ispraćaj na poprište Olimpijskih igara sa željama na nadmaše rekordnih šest hrvatskih odličja s prošlih Igara u Londonu prije četiri godine.

Prva hrvatska sportašica koja je otputovala u Rio bila je jedriličarka Tina Mihelić još 22. srpnja, veslači su otputovali 25. srpnja, košarkaši su se uputili na pripremni turnir u Argentinu u srijedu, a u četvrtak će se iz Zagreba prema Južnoj Americi otisnuti vaterpolisti koji brane olimpijsko zlato iz Londona.

Među njima je i vratar Josip Pavić, koji je dobio počast da nosi hrvatsku zastavu na otvorenju Igara 5. kolovoza.

“U ime svih sportaša obećavam da ćemo na svakom treningu i svakoj utakmici dostojno predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Ne želim previše obećavati, ali mogu garantirati da ćemo se dati sve od sebe i da ćemo se boriti da razveselimo sve u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo ostvariti svoje ciljeve i uvjeren sam da ćemo se vratiti s medaljama iz Rija”, rekao je Pavić.

U petak 29. srpnja u Rio putuje ostatak jedriličarske ekipe - Šime Fantela i Igor Marenić, Pavle Kostov, Petar Cupać, Tonči Stipanović i Luka Mratović, od kojih se očekuje povijesna prva hrvatska olimpijska jedriličarska medalja, te streljačka ekipa u kojoj su branitelj zlata iz Londona u trapu Giovanni Cernogoraz i veliki favorit za medalju u malokalibarskoj pušci Snježana Pejčić te Josip Glasnović, Petar Gorša, Valentina Gustin, Marija Marović i Tanja Perec.

Uz njih će u zrakoplovu prema Riju biti i biciklisti Matija Kvasina i Kristijan Đurasek, judašica Barbara Matić, plivač Mario Todorović, gimnastičari Filip Ude i Ana Đerek, stolnotenisač Andrej Gaćina, tenisačica Ana Konjuh te hrvatski rukometaši, koji su u Londonu bili brončani.

Prvog kolovoza otputovat će skakačica u vodu Marcela Marić, 3. kolovoza boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i plivačica Matea Samardžić, dok će 8. kolovoza otputovati većina atletičara i hrvač Božo Starčević.

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković u obranu olimpijskog zlata u Rio putuje 9. kolovoza, dan poslije putuju taekwondaši Lucija i Ana Zaninović te Filip Grgić, a kao zadnja od hrvatske olimpijske delegacije u Rio će 13. kolovoza doći Blanka Vlašić. Naše teniske nade Marin Čilić, Borna Ćorić i Marin Draganja u Rio će doputovati iz Kanade.

Kopirati
Drag cursor here to close