Butmir

Nogometna reprezentacija BiH počela pripreme za susret s Estonijom

Sport / Nogomet | 29. 08. 2016. u 20:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru započela pripreme za početak kvalifikacija za nastup na svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Prvi protivnik najboljim nogometašima BiH 6. rujna na ''Bilinom polju'' u Zenici bit će selekcija Estonije.

Po riječima izbornika BiH Mehmeda Baždarevića za sada se sve odvija po planu, svi igrači su doputovaili, osim Milana Đurića koji večeras igra utakmicu za svoj klub, te Ibrahima Šehića, koji dolazi nešto kasnije.

''Trenirat ćemo u tri grupe. Na treningu će biti 15-ak igrača, dok će se ostali odmarati. Raspoloženje među igračima je dobro, željni su igranja, spremni su, nema puno problema s ozlijedama. Zadovoljni smo onim što smo vidjeli za kratko vrijeme. Večeras nakon prvog treninga vidjet ćemo kako stvari stoje, ali mislim da za sada ide sve po planu'', kazao je Baždarević.

U osvrtu na stanje s povredom Miralema Pjanića, Baždarević je kazao da je on trenutno na pregledu, ali da misli da će biti sto posto spreman "i za trening i za ono ga čeka do utakmice".

O prvom protivniku u kvalifikacijama, Baždarević je kazao da je Estonija kvalitetna i ozbiljna ekipa, koju već prati dva-tri mjeseca.

''Imamo infiormacije o njima, mislim da tu neće biti iznenađenja. Radi se o ozbiljnoj ekipi. Naša zadaća je da budemo još ozbiljniji, agresivniji. Radi se o prvoj kvalifikacijskoj utakmici i prvi meč, prvi korak mora biti odlučan, ozbiljan, hrabar i kvalitetan. Najviše pažnje trebamo posvetiti sebi i našim pripremama, koje nas čekaju u ovih pet-šest dana'', kazao je izbornik.

Nogometaš Edin Cocalić očekuje da će novi ciklus kvalifikacija naš tim otvoriti pobjedom.

''Nadam se da će treninzi biti kvalitetni. Potrudit ćemo se da se pripremimo što bolje. Najbitnije je da svi imamo zajednički cilj, da smo svi sto posto usmjereni ka tom cilju. Ovog puta svi krećemo od početka. U zadnje vrijeme imamo nekih novih imena u timu, mladih igrača koji su pokazali da se može računati na njih. Tako da je popis reprezentativaca proširen. To je jako dobro za konkurenciju'', kazao je Cocalić.

Jedan od najboljih igrača prošle sezone u Premijer ligi BiH Haris Duljević izrazio je zadovoljstvo što je ponovo na popisu izbornika.

''Na nama je da se što bolje spremimo. Sigurno da neće biti lako, nadam se da ćemo se dobro spremiti i da ćemo dati svoj maksimum. Igramo kući, favoriti smo, ali to trebamo pokazati na terenu. Nadam se pobjedi, da otvorimo kvalifikacije na najbolji mogući način'', kazao je Duljević.

Bh. nogometaši prvi dio priprema obavit će u Sarajevu, a drugi u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Pored reprezentacija  BiH i Estonije u H-grupi kvalifikacija još će igrati Belgija, Grčka, cipar i Gibraltar.

Kopirati
Drag cursor here to close