US Open

Njemica Angelique Kerber u finalu pobijedila Karolinu Pliškovu

Sport / Flash | 10. 09. 2016. u 23:00 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemica Angelique Kerber osvojila je ovogodišnji US Open u konkurenciji žena pojedinačno, pobijedivši u New Yorku Čehinju Karolinu Pliškovu rezultatom 6:3, 4:6, 6:4.

Točno u 0:26 po europskom vremenu, Kerber je na stadionu Arthur Ashe iskoristila svoju prvu meč loptu, nakon 2 sata i sedam minuta igre.

Finale se igralo po velikoj vrućini od skoro 40 Celzijevih stupnjeva.

Za pobjedu na ovom grand slam turniru Njemica je dobila 3,1 milijuna dolara.

Osim toga, nakon 20 godina ponovno je jedna njemačka tenisačica osvojila ovaj turnir. Naime, zadnji put je u Flushing Meadowsu,1996. godine, Steffi Graf u finalu pobijedila Moniku Seleš (7:5, 6:4). Nakon toga, sve do večeras, Njemice nisu imale prevelikog uspjeha na US Openu.

Interesantno je kako je Kerber 2011. godine, nakon niza neuspjeha na turnirima i ispadanja u prvim kolima, razmišljala da napusti tenis. Međutim, upravo te godine na US Openu došla je prekretnica u karijeri. Kao 92. igračica svijeta iznenađujuće se probila do polufinala, izgubivši tada od Samanthe Stosur, koja je te godine bila i pobjednicom US Opena.

Pet godina kasnije ispisala je Kerber tenisku i svoju osobnu povijest: Osvojivši ovogodišnji US Open, preuzet će i prvo mjesto na WTA listi tenisačica.

Ova godina za Kerber dosad je daleko najuspješnija. Nakon senzacionalnog osvajanja Australian Opena (6:4, 3:6, 6:4 protiv Serene Williams), igrala je i finale Wimbledona (poraz od Williams 5:7, 3:6), te finale Olimpijade (poraz od Portorikanke Monice Puig 4:6, 6:4, 1:6).

U muškome finalu snage će odmjeriti Srbin Novak Đoković i Švicarac Stanislas Wawrinka.

Kopirati
Drag cursor here to close