Odjeci Vječnog derbija

Nitko do kraja zadovoljan

Sport / Nogomet | 24. 07. 2016. u 07:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to još jedan očekivano nervozan derbi sa svim pratećim dekorom, a kako to često biva u duelima dva najveća sarajevska rivala - gledatelji nisu do kraja zadovoljni napustili stadion.

Ovog puta zapravo nitko nije do kraja zadovoljan - struka je na obje strane željela više od 1:1.

“Krenuli smo hrabro i otvoreno u utakmicu, htjeli smo dati gol više od Sarajeva. Imali smo i malu inicijativu u jednom trenutku, ali greška našeg igrača koji je dobio dva žuta kartona u kratkom vremenu skroz nas je poremetila”, naglasio je strateg Plavih s Grbavice, MIloš Kostić.

“Ta je greška ostavila ekipu da se krvavo bori do kraja utakmice, ali to je derbi, utakmica s puno emocija tokom koje igrači leko izgube kontrolu. Siguran sam da se to ubuduće više neće događati, dodao je.

Na drugoj strani sličan osjećaj - da se moglo više.

“Loše smo počeli meč, bilo je previše nervoze na terenu, a do toga je vjerovatno došlo jer mnogi igrači prvi put igraju derbi. Primili smo gol iz prekida u kojem je lopta putovala 40 metara, a to nam se ne smije događati“, ocijenio je trener Sarajeva Almir Hurtić. 

“Gol smo postigli na vrijeme, a onda se dogodio prekid koji je više koristio Željezničaru jer smo mi u tim trenucima imali inicijativu. Ostaje žal što s igračem više nismo uspjeli osvojiti tri boda, ali ne možete biti u potpunosti nezadovoljni bodom s Grbavice”, zaključio je. 

Prilika za prvu pobjedu u 2. kolu veća je u očima Plavih - oni idu na noge Olimpicu koji se pokazao nedostojnim protivnikom Slobodi.

Sarajevo će s druge strane za rivala imati branitelje naslova - na Koševo će u 2. kolu Zrinjski koji prvenstvenu premijeru treba odraditi večeras u Mostaru protiv Radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close