europska liga

Ništa od talijanskog finala: Sevilla deklasirala Viole, Dnipro iznenadio Napoli

Sport / Nogomet | 07. 05. 2015. u 21:19 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu polufinala Europske lige Sevilla je pobijedila Fiorentinu 3:0 načinivši veliki korak prema plasmanu u finale, dok su u drugom dvoboju Napoli i Dnipro odigrali 1:1.

Branitelj naslova je deklasirao Fiorentinu golovima Aleixa Vidala (17, 52) i Kevina Gameira (75). Zanimljivo, Sevilla nikada nije ispala u polufinalu ovog natjecanja. U dosadašnji tri pokušaja tri puta je slavila i potom sva tri puta otišla do kraja. Andalužani su jedan od tek četiri sastava uz Juventus, Inter i Liverpool koji su u Kupu Uefa i njegovom nasljedniku Europskoj ligi slavili tri puta. Ove godine momčad Unaia Emeryja je sve bliže i četvrtoj kruni.

U drugom susretu Dnjipro je priredio iznenađenje odigravši na gostovanju 1:1 protiv Napolija. Talijani su dominirali cijeli susret, imali vodstvo i niz sjajnih prilika, a potom u jedinom ozbiljnijem ukrajinskom napadu primili gol. I to čini se iz zaleđa.

Dnjipro se sjajno branio u prvom poluvremenu, međutim već u petoj minuti nastavka Napoli je stigao do vodstva, a strijelac je nakon ubačaja iz kornera bio David Lopez. Uslijedilo je nekoliko odličnih prilika Talijana, no Denis Bojko je sjajno branio na vratima momčadi iz Dnjipropetrovska. Samo je Higuainu skinuo tri zicera. kazna je stigla u 81. minuti kada je Jevhen Seleznjom svladao Andujara.

Uzvratni susreti su 14. svibnja u Firenzi i Kijevu gdje Dnjipro igra svoje domaće utakmice. Finale je 27. svibnja u Varšavi.

Kopirati
Drag cursor here to close