Potop

Ništa od Lyona na Pecari: Česi u uzvratu pregazili Širokobriježane

Sport / Nogomet | 24. 07. 2014. u 20:11 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Željezničara i Zrinjskog, Široki Brijeg se također oprostio od Europe za ovu sezonu. Mlada Boleslav je i u drugoj utakmici bila bolja od Širokobriježana, pa je pobjedom na Pecari 4:0 i s ukupnih 6:1 izborila treće pretkolo Europske lige i sudar s Lyonom.

Premda je Široki Brijeg ušao u utakmicu odlučno da nadoknadi 1:2 iz prve utakmice, češki predstavnik se ipak pokazao prejakim za viceprvaka Bosne i Hercegovine. Premda je konačni rezultat pomalo i nerealan, jer Široki Brijeg u ove dvije utakmice nije bio toliko slabija momčad.

Česi su poveli u 19. minuti kada je najbolji igrač Mlade Boleslav Jiry Skalak umaknuo obrani domaćina, prevario Antonija Soldu i pogodio praznu mrežu. Do tog gola Široki je bio i bolja momčad, propustio je nekoliko odličnih šansi, no nakon vodstva gosti su do poluvremena preuzeli inicijativu.

Sve nade Širokog u preokret pale su u vodu nakon desetak minuta igre u drugom dijelu, kada nakon pogreške u obrani domaćih Michal Duriš pogađa za 2:0. Od tog trenutka domaćin je prestao ozbiljnije napadati, što su Česi iskoristili i preko Antonina Rose i Duriša i nanijeli Širokom najteži domaći poraz u Europi.

Stadion Pecara je bio solidno popunjen, skupilo se skoro pet tisuća navijača, a Česi su imali podršku 13 svojih pristalica. Lijep ugođaj na Pecari kvario je jedino loši malteški sudac Sant koji nije dorastao svom zadatku.
Kopirati
Drag cursor here to close