Goran Ivanišević

“Nisam bio optimist, ali tko je mogao biti nakon 0:2”

Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2016. u 12:10 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević nije mogao sakriti oduševljenje preokretom koji su hrvatski Davis Cup reprezentativci napravili u Portlandu te se od 0:2 nakon prvog dana prometnuli u velike pobjednike i polufinaliste ovog natjecanja.

Goran im za to nije davao gotovo nikakve izglede nakon što su Marin Čilić i Borna Ćorić izgubili prva dva pojedinačna dvoboja u petak, ali su ga izabranici Željka Krajana uspjeli demantirati.

“Svaka im čast. Nisam bio optimist, ali tko je mogao biti nakon 0:2, a u subotu te čekaju braća Bryan?! Marin je odigrao sjajno u parovima i to je bilo odlučujuće za preokret, jer mu je pomoglo i za meč s Isnerom. Kad je bilo 2:2, znao sam da Borna neće izgubiti od Socka”, izjavio je Ivanišević, koji će još malo uživati u blagodatima Jadrana, a onda se pridružiti svom štićeniku Marinu Čiliću na turniru Masters 1000 serije u Torontu.

Bilo je zanimljivo čuti i Goranovo mišljenje o izgledima hrvatske reprezentacije u srazu s Francuzima koje će naši tenisači ugostiti u Splitu, Zadru ili Zagrebu od 16. do 18. rujna.

“Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom će sastavu doći. Imaju veliki izbor igrača, odličan par. Bit će to jako težak meč”, rekao je Goran i istaknuo da on ne bi kalkulirao s podlogom.

“Kad god ideš stavljati podlogu koja kao ne odgovara suparniku, onda to obično ispadne loše. Francuzi ionako imaju momčad za sve podloge. Treba se igrati na onome na čemu smo najjači, a to je tvrda podloga”, zaključio je Ivanišević.

Kopirati
Drag cursor here to close