polodonosan sastanak

Nikšić: Velež će uskoro stati na noge

Sport / Nogomet | 23. 02. 2016. u 07:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon bure koja s podigla oko opstanka FK Velež, koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, u ponedjeljak je u Mostaru održan plodonosan sastanak s nekoliko konstruktivnih odluka, među kojima je i ona da će se osigurati interventna sredstva kako bi Rođeni ostali na terenu do kraja prvenstva, javlja agencija Anadolija.

Predsjednik skupštine FK Velež, Nermin Nikšić je po završetku sastanka iskazao nadu da će, nakon svih bura koje su ga pogodile, FK Velež uskoro stati na noge.

"Bilo je razgovora i oko toga da se interventno osiguraju sredstva, da klub nastavi funkcionirati i da se ekipa nastavi natjecati u prvom djelu prvenstva. Čini mi se da smo postigli neke dogovore i da smo ustanovili način koji bi u razdoblju pred nama trebao osigurati stabilnije financiranje kluba", kazao je Nikšić.

Pomogao i Ljubo

Naglasio je kako je važno da je sastanku o budućnosti Rođenih uz brojne utjecajne osobe sudjelovao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

"On je konstruktivno dao doprinos u radu i preuzeo na sebe određenu pomoć koju će Gradska uprava Mostara u razdoblju pred nama prema Nogometnom savezu ispoštivati u onome djelu koliki je dug FK Veleža prema njemu", kazao je Nikšić koji je ovaj sastanka ocijenio korakom bliže do rješenja problema FK Veleža. No, kako je naglasio, do konačnog rješenja još će trebati kvalitetno pripremiti Skupštinu i ljude koji su spremni u narednom razdoblju da se stave na raspolaganje FK Veležu.

Sljedeći korak, kako je naglasio, jeste da će već sutra radna grupa koja vodi klub posjetiti jedan dio gospodarstvenika koji su bili večeras na sastanku i iskazali spremnost da pomognu. Također će posjetiti i one za koje smatraju da su spremni pomoći Veležu. Kako bi se osigurala interventna sredstva, a radi se i na ugovorima s firmama, koje nisu sa sjedištem u Mostaru.

Paralelno s tim, kako ističe, treba raditi na pripremi Skupštine kako bi u skorom razdoblju imali okvire i točan rok.

Stvari se miču s mrtve točke

Nakon ovog sastanka optimizam je pokazao i v.d. direktor FK Veleža Arman Zalihić, navodeći kako se stvari konačno pokreću s mrtve točke u korist Rođenih.

"Ovaj sastanak je od svih sastanaka do sada bio na najvišem nivou i večeras su doneseni najkonstruktivniji zaključci. Formirane su tri grupe, jedna će raditi na infrastrukturi da završimo igralište u Vrapčićima, druga će operativno pomoći meni kao profesionalcu u klubu i treća grupa će raditi na organizaciji nove Skupštine. Danas smo također dobili nekoliko dobrih prijedloga po kojim se treba napraviti Statut Veleža", kazao je Zalihić.

Također su predstavljeni modeli funkcioniranja klubova po kojim bi se mogla graditi budućnost Veleža.

Do tada, kako ističe Zalihić, ostaje se boriti na terenu za bodove kako bi se na korektan način završila sezona.

Kopirati
Drag cursor here to close