optimizam se podgrijava

Nikolić: Bolja smo ekipa od Shiraka, vjerujemo u prolaz!

Sport / Nogomet | 07. 07. 2015. u 21:48 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj službenoj utakmici sezone koja jedva da je i počela, nogometaši Zrinjskog doživjeli su neugodan 0:2 poraz kod armenskog Shiraka.

Zrinjski u Armeniji nije ličio na sebe. Mostarci su djelovali su beskrvno, bezvoljno, tromo. Znali su da ih čekaju teški uvjeti, velika nadmorska visina (1500 m) i vrućina, ali najbolji strijelac Zrinjskog Stevo Nikolić tvrdi da to nisu bili razlozi za lošu igru.

"Nisu uvjeti bili tako teški. Jeste visina od 1500 metara neuobičajena za igru, ali ne možemo se na to vaditi. Ni mi ne znamo što je bio problem. Nitko od nas ne zna razlog zašto smo onako odigrali. Sada je nezahvalno pričati o tome, ali svi smo dojma da smo izgubili od lošije ekipe. Uvjereni smo da smo bolji, i to za klasu, ali to je sada deplasirano kada izgubiš s dva gola razlike, bez da si postigao ijedan". kaže nam Nikolić.

Unatoč porazu, iz mostarskog tabora stižu optimistične najave da Zrinjski u uzvratu može izboriti rezultat koji bi ga odveo u drugo pretkolo. Slično razmišlja i Stevo Nikolić.

"Da smo dali gol puno bi nam značilo i bili nemjerljivo lakše igrati uzvrat. Ovako smo si sami zakomplicirali život i moramo iz petnih žila potegnuti kako bi prošli dalje. Zabrinjavajuće je što smo mi ekipa koja je dobra naprijed i koja svima može zabiti gol, no to nismo Shiraku. Ipak, vjerujemo da smo puno bolji i da ćemo proći dalje", dodao je Nikolić.

Zrinjski se u Armeniji suočio s problemom svih naših predstavnika koji u prvim pretkolima igraju protiv nepoznatih klubova iz egzotičnih zemalja.

"Problem je što je Shirak bio velika nepoznanica i nismo znali kako se spremiti za njega. Nismo imali dovoljno materijala za kvalitetnu analizu. Vidjeli smo samo jedan njihov prijateljski susret i neke starije utakmice, od prije pet ili šest mjeseci. Sve to nedovoljno je da bi se prostudirao protivnik. Nismo znali s kim imamo posla sve dok nismo istrčali na teren", zaključio je Stevo Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close