Borilački spektakl

Nikola Matić apsolutni kralj ovogodišnje ''Noći gladijatora 2015.''

Sport / Flash | 02. 03. 2015. u 11:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U glavnoj borbi večeri ovogodišnje ''Noći gladijatora'' Nikola Matić nokautom u osmoj rundi osvojio je naslov Internacionalnog prvaka pobjedivši Mađara Imre Simona.

Nakon neizvjesne borbe u prvih šest rundi, Nikola Matić u sedmoj rundi dolazi do velike prednosti nad Mađarom, da bi u osmoj rundi okončao borbu u svoju korist.

''Uopće se nisam nadao ovako teškom meču. Ispočetka sam mislio da će ići malo lakše, no kako je meč odmicao borac je bio jako težak i pogodio me par puta. Mislio sam da će borba završiti na bodove ali hvala Bogu uvijek u profesionalnom boksu postoji taj laki punch odnosno sretan udarac.

Pogodio sam ga jednom, načeo sam ga te sve okončao u osmoj rundi. Da je sedma runda potrajala još samo 10 sekundi, mislim da bi meč bio završen već u toj rundi.

U petoj i šestoj rundi sam se već počeo ljutiti u ringu jer je meč počeo ići na stranu mog protivnika, no kako je vrijeme odmicalo bio sam bolji i slušao sam savjete trenera Dominika Lubine i Rasima Dedića koji su me odlično savjetovali iz kuta te sam preuzeo inicijativu i osvojio naslov.

Nisam imao priliku boksati sa ovako nezgodnim borcem, mal je, a dosta je brz i okretan. Ispogađao sam ga prednjim direktom, ali se on spretno izmicao od tog udarca.

Teško sam ga pogađao zadnjim direktom, no taj udarac mi je na kraju uspio, pogodio sam te pobjedio'', kazao je za Bljesak.info Nikola Matić.

Ovaj tradicionalni događaj i XIV ''Noć gladijatora'' otvorio je generalni pokrovitelj, načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, koji je pozdravio publiku te zaželio sreću svim borcima.

Veliki uspjeh u svom prvom meču postigao je mladi Ivan Blažević koji je svoju prvu borbu uspješno priveo kraju pobjedivši Eldara Husića.

''Osim što je Ivan iznenadio mene, iznenadio je i cijelu publiko što se moglo vidjeti. Momci su me pitali odkud ovaj tigar u klubu, za njega prije nismo znali. Rekao sam im da sam ga gradio pola godine, a prije mene sa njim je u Višićima trenirao Rasim Dedić.

Nažalost, klub u Višićima je stao, ali je Ivan na svu sreću prešao u ''Sensei'' u Čapljinu. Vodili smo ga, gradili, trenirali s njim. Ovo mu je prvi meč u životu, pred svojom publikom i nemoguće je to što je napravio za svoje godine.

Na njemu je bio velik pritisak, njegova borba bila je i otvaranje 14. ''Noći gladijatora'', njegova publika, obitelj, ali sve je rezultiralo pobjedom i dokazom da je Ivan dosta dobar borac.

Htio bih istaknuti da mi je žao što je Rafael Pervan izgubio meč. Imao je tremu, došlo je dosta njegovih navijača iz Čitluka, ali da je slušao samo 5% savjeta iz kuta, siguran sam da bi pobjedio.

Rafael treba nastaviti trenirati, ima nešto što malo koji borac ima, a to je preveliko srca'', izjavio je za Bljesak.info Nikola Matić, trener mladog Ivana Boškovića.

Osim Nikole Matića i Ivana Blaževića, pobjede su ostvarili članovi ''Sensei'' kluba Vinko Sesar i Petar Mrvalj, dok je jedini poraz ubilježio Rafael Pervan.

Osim domaćih boraca, pobjede su postigli Adis Dadović, Frane Radnić (Pit Bull Split), Ivan Vladimir (Metković), Boško Mišić te Dejan Dragović (Nevesinje).

Ističemo, kako je Petar Mrvalj publici priredio fantastičnu borbu te je deklasirao svog protivnika Dein Chabu (Mađarska).

Kopirati
Drag cursor here to close