Triatlon

Nikola Bartolović i Josip Primorac pobjednici Pustolovne utrke Čapljina 2015.

Sport / Flash | 26. 06. 2015. u 20:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Bartolović i Josip Primorac pobjednici su Pustolovne utrke Čapljina 2015. koja je danas održana u Čapljini. Oni su kao ekipa nastupili pod nazivom Vatrogasci, a stazu su prešli za jedan sat i 38 minuta. Bartolović i Primorac pobijedili su i prošle godine.

Druga je na cilj stigla ekipa Moj Taxi iz Mostara u kojoj su bili Mario Knezović Mara i Nikola Petrić. Njihovo vrijeme je jedan sat i 41 minuta. Dvije minute nakon Taksista, kroz cilj je prošla ekipa Dračeva, Krešimir Antić i Nikola Matić.

Kao najstariji sudionik utrke nastupio je Robert Borovac - Brato. Na utrci je sudjelovalo 18 ekipa.

Nagrade je dodijelio predsjednik Turističke zajednice Čapljinka Ivan Raguž. Pobjednicima je otišla nagrada od 600 KM, Moj Taxi je osvojio 400 KM, a u Dračevo je otišlo 200 KM.

Žana Marjanović i Aida Ćatić iz Mostara, bile su članice jedine ženske ekipe, koje su na cilj stigle sedamnaeste. Iz njih je bila ekipa mostarskih rekreativaca i ljubitelja lagane vožnje Goran Prskalo i Robert Roba Jurić.

Natjecateljska, triatlonska ruta duga je oko 21 km. Sastoji se od vožnje kanuima, trčanja i vožnje biciklima.

Start je bio na Božjaku, odakle su natjecatelji krenuli kanuima do kupališta Jaz u dužini od 10-tak kilometra. Nakon kanua, uslijedila je trkača dionica od kupališta Jaz do povijesnog spomenika Mogorjelo u duljini od 1100 metara, a posljednja dionica je bila biciklistička ruta duga 9100 metara od Mogorjela do cilja u Karaotoku.

Pustolovna utrka je sportsko-turistička manifestacija, a ovogodišnje izdanje je bilo jubilarno, deseto. Utrku je organizirala Turistička organizacija Čapljinka, pokrovitelj je načelnik općine Čapljina, a partner je Udruga "Tajna prirode".

Kopirati
Drag cursor here to close