novo pravilo

Nijemci uveli mogućnost četvrte izmjene igrača u kup natjecanju

Sport / Flash | 02. 12. 2016. u 17:13 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački nogometni savez (DFB) uvest će od utakmica osmine finala nacionalnog kupa pravilo četvrte izmjene igrača u toku jedne utakmice.

To znači da će od veljače iduće godine stupiti na snagu ova svojevrsna revolucija u pravilima, a četvrtog će igrača trener moći uvesti u produžecima.

International Football Association Board (IFAB) je DFB-u odobrio ovu izmjenu pravilnika, prenose njemački mediji u petak.

Pravilo je jasno: U svim utakmicama kupa, ženskog i muškog natjecanja, do kraja ove sezone i u sezoni 2017/2018 svaki će tim u produžecima, ako do njih dođe, moći zamijeniti još jednog, četvrtog igrača (igračicu).

Dopredsjednik Njemačkog nogometnog saveza Peter Frymuth (59) izrazio je zadovoljstvo ovim pilot projektom, jer će svi klubovi i igrači imati koristi od novog, zasad još eksperimentalnog pravila.

"Sudjelovanje u ovom pilot projektu omogućit će vrjednovanje pravila o četvrtoj izmjeni u praksi, kako bi se utvrdile prednosti ili eventualni nedostaci", kazao je.

Margit Stoppa voditeljica kup natjecanja za žene u Njemačkoj, kaže kako je ovo odlična prilika da se i klubovi i rukovodstva saveza uvjere u prednosti ovakvih testiranja novih ideja u praksi.

Kopirati
Drag cursor here to close