Ogorčenje

Nezadovoljni navijači zapalili stadion

Sport / Nogomet | 15. 05. 2016. u 13:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eskisehirspor je porazom od Basaksehira (2:1) na domaćem terenu u pretposljednjem, 33. kolu turske Super lige izgubio skoro sve šanse za opstankom, a navijači to nikako nisu mogli prihvatiti. Uslijedio je vandalizam i paljenje stadiona, prenosi Klix.

Za Eskisehirspor nastupa bh. reprezentativac Anel Hadžić koji je u klub stigao u siječanjskom prijelaznom roku. Hadžić je u subotu igrao do 83. minute. Na drugoj strani cijeli meč odigrao je još jedan bh. reprezentativac Edin Višća koji igra u životnoj formi.

Eskisehirspor kolo prije kraja ima tri boda manje od Gaziantepsora. Za opstanak, Eskisehirspor treba pobjedu na gostovanju protiv 10-plasiranog Genclerbirligija od minimalno tri gola razlike te domaći poraz Gaziantepspora od Antalyaspora.

Antalyaspor je u sjajnoj formi. U 33. kolu pregazili su Trabzonspor sa 7:0 i računajući taj meč, klub iz Antalije ima niz od tri pobjede sa gol-razlikom 9:0. Forma Gaziantepspora je katastrofalna, jer ima niz od 10 ligaških utakmica bez pobjede pri čemu je klub upisao sedam poraza.

Ipak, sudeći prema onome što su navijači Eskisehirspora priredili, svaka nada je izgubljena.

Iako se Eskisehirspor od naredne sezone seli na novi stadion koji prima oko 33 tisuće gledatelja, to ne umanjuje ovaj vandalski čin na Eskisehir Ataturk stadionu.

Kopirati
Drag cursor here to close