"Sport talent"

Ne znate za koji sport je vaše dijete nadareno? Neka se okuša u svim!

Lifestyle / Zdravlje | 05. 05. 2013. u 23:28 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč u djetinjstvu je prije košarke trenirao nogomet i stolni tenis. U ping-pongu je bio dosta dobar no, srećom, prihvatio se narančaste lopte.

Mostarac koji će uskoro zaigrati u NBA Bojan Bogdanović trenirao je vaterpolo, a ponajbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić košarku.

Ti primjeri najbolje pokazuju da neki izvanserijski talentirani klinci tek u kasnijem stupnju svog razvoja shvate da su za jedan sport nadareniji od drugoga.

Upravo zbog toga posljednjih godina razvijaju se univerzalne sportske škole u kojima djeca od ranog djetinjstva aktivno treniraju nekoliko sportova da bi ih stručni voditelji postepeno usmjeravali prema onome koji im najbolji ide.

Bljesak.info će i u budućnosti nastaviti pratiti uspješne sportske kolektive u Mostaru i okolici. Ukoliko želite na portalu Bljesak.info vidjeti reportažu i o vašemu klubu, te biti dio rubrike Sports Life pišite nam na [email protected]

I u Mostaru već neko vrijeme funkcionira Univerzalna sportska škola “Sport talent”. Oko 150 polaznika ove škole, uzrasta od pet do 12 godina, upoznaju osnovne tehnike u osam sportova.

Fakultetsko obrazovani treneri (Mario Glibić, Feđa Kulagić, Marko Zrimšek, Vinko Glibić) rade s djecom u svim sportovima, a onda ih u određenom uzrastu, obično kada napune 12 godina, usmjeravaju u sportove za koje su pokazali najviše afinititeta.

Primjerice omladinski pogon HŠK Zrinjski ima ogroman broj članova koji su prošli upravo Sport talent, plivački i košarkaški klub Zrinjski također, a u toj školi kažu da su otvoreni za suradnju za sve ostale mostarske ili regionalne klubove.

Sport talent u programu ima osam sportova - nogomet, košarka, rukomet, odbojka, atletika, gimnastika, borilački sportovi (džudo i karate) te dječji aerobik, te dva sezonska, skijanje i plivanje.

Uskoro će Univerzalna sportska škola Sport talent u suradnji s APK Zrinjski pokrenuti ljetnu školu plivanja za djecu i mladež na otvorenom gradskom bazenu, koja također privuče veliki broj mostarskih osnovnoškolaca.

O samoj školi, principima rada, ciljevima i svemu ostalom, za Bljesak.info govorio je voditelj Univerzalne sportske škole “Sport talent” Mario Glibić:

Kopirati
Drag cursor here to close