Visoki rizik

Navijači Fenerbahčea dolaze u Novi Pazar pomoći domaćima protiv Crvene zvezde!

Sport / Nogomet | 16. 04. 2014. u 10:26 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak će u Novom Pazaru domaća momčad dočekati Crvenu zvezdu. Taj susret davno je označen kao susretom “ekstremno visokog rizika”, pa će biti angažirano čak 600 pripadnika specijalnih jedinica policije, Žandarmerije.

Potpukovnik Slavko Jevđenić, pomoćnik komandanta Žandarmerije, za Blic kaže da su utakmice u Novom Pazaru najrizičnije, rizičnije čak i od duela Zvezde i Partizana.

"U Novom Pazaru se tradicionalno preduzimaju jače sigurnosne mjere jer je ta sredina karakteristična po nacionalističkim ispadima s obje strane. Takav sigurnosni rizik traži i veće angažiranje policije. Na nekoliko posljednjih utakmica bilo je angažirano po 1.200 policajaca. Svaka utakmica u Novom Pazaru košta oko pet milijuna dinara (oko 40 tisuća eura) samo za sigurnosne potrebe", kaže Jevđenić za "Blic".

Policiji najveće glavobolje zadaju najave da dolaze najekstremniji navijači. Najavljuje se dolazak oko 400 Zvezdinih Delija, a turski listovi pišu kako u pomoć Novom Pazaru stižu stotine navijača Fenerbahčea!

Hurrriyjet navodi da će u Novi Pazar stići do 700 navijača "Fenera" koji bi trebali pomoći domaćim navijačima s kojima su u bratskim odnosima.

Da atmosfera bude i napetija, za Zvezdu je ova utakmica strašno važna jer ima tri boda prednosti u borbi za titulu s Partizanom.

Susret prvenstva Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se u četvrtak u 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close