Škola plivanja

Naučite osnove tehnike plivanja

Sport / Flash | 29. 01. 2015. u 13:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivački klub "Velež" Mostar, koji iza sebe ima tradiciju i veliki broj državnih prvaka i rekordera, vrši upis novih članova u Školu plivanja. Veliki broj djece, ali i doraslih nisu imali priliku naučiti plivati. Zato pozivaju sve one koji to žele bez obzira na godine starosti, da se prijave u program obuke neplivača i program osnovne obuke plivačkih tehnika.

Treninzi se održavaju u zatvorenom bazenu u gradskoj Banji na Musali. Temperatura vode je 27°C, a temperatura zraka od 28°C, bazen je dubine od 1,0 m do 1,8 m. Ispravnost vode i sanitarnu kontrolu kontinuirano vrše nadležne službe RMC "dr. Safet Mujić".

Voditelji nastave plivanja su profesionalci sa visokim stručnim referencama. Sa polaznicima škole plivanja rade: voditeljica Škole plivanja, bivša prvakinja ex-Jugoslavije Tanja Šunjić, te njeni suradnici-bivši državni prvaci.

Škola plivanja se održava subotom i nedjeljom: 17-21 sat, a ponedjeljkom i utorkom od 16-18 sati. Po završetku obuke svim polaznicima Škole plivanja svečano se dodjeljuju certifikati o uspješno završenom tečaju, gdje djeca ponosno prezentiraju kako su naučili plivati.

Nakon završetka ciklusa djeci se nudi mogućnost nastavka treniranja i aktivnog bavljenja plivanjem po postojećim programima koje klub nudi. Osnovni kriterij za upis djeteta u program obuke je samostalan ostanak sa trenerima na bazenu. Zainteresirani se mogu javiti na brojeve mobitela: 061 719 493, navodi se iz ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close