Vukovi

NATO uručio dva vozila hokejaškom klubu Stari Grad

Sport / Flash | 21. 06. 2012. u 09:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U namjeri da pomogne procesima revitalizacije sportova na ledu u Bosni i Hercegovini, NATO Stožer Sarajevo uručio je dva terenska vozila Hokej klubu Stari Grad za potrebe dječjeg programa u hokeju na ledu BHL Kids.

Teško stanje u oblasti zimskih sportova u gradu koji se nekada dičio olimpijskim borilištima, posebno se odražava na mlade, koji imaju potencijal i želju da postižu što bolje rezultate, ali nemaju uvjete za to. Stoga je ovaj transfer NATO-a posebno usmjeren na program koji Hokej klubu Stari Grad provodi sa najmlađim igračima (U12).

Radi se o vozilima tipa Nissan Terrano II koja će od sada služiti prijevozu natjecatelja i opreme.

Zapovjednik Nato Stožera Sarajevo, brigadni general Gary E. Huffman se na svečanosti uručenja obratio malim hokejašima i njihovim trenerima rekavši:

''Zadovoljstvo mi je što znam da klub namjerava upotrebljavati ova dva vozila u korisne svrhe, konkretno za transport igrača i opreme na natjecanja i turnire, te da će ovo pomoći u promociji razvoja hokeja na ledu kako bi se privuklo još djece koja će uživati u ovom sportu u Bosni i Hercegovini. Ova primopredaja vozila BHL Kids programu je u skladu sa javnom diplomacijom NATO-a kao i ciljevima promocija mira, tolerancije, pomirenja i demokracije. Hvala članovima i trenerima BHL Kids programa na prisustvuju ovoj svečanosti, i hvala za sve napore koje ste do sada uložili u napredak sporta”.

U ime Hokej kluba Stari Grad, prisutnima se obratio Anthony London, jedan od klupskih trenera, naglasivši da je svaka vrsta pomoći dobrodošla.

Ova dva vozila u velikoj će mjeri pojednostaviti transport na natjecanje, koji je do sada najčešće ovisio o roditeljima. BHL Kids trenutno broji pedesetak igrača u kojima leži veliki entuzijazam i želja da bosanskohercegovački hokej ponovo bude upisan na regionalnu mapu. Iako nemamo uvjete za vježbanje kakvi se nalaze u ostalim zemljama regije, nedostatak ledene dvorane pokušavamo kompenzirati treninzima na parketu. Naš je dugoročni cilj da bosanskohercegovački hokejaši sudjeluju na Sportskim igrama mladih 2017 godine. Uz vašu podršku, mi smo bliže tom cilju i zato vam se iskreno zahvaljujemo.

U znak zahvalnosti, hokejaški aktivisti poklonili su generalu Huffmanu službeni dres seniorske ekipe kluba Stari Grad – ‘Vukovi’.

Kopirati
Drag cursor here to close