Glazbeni servis

Prihodi Spotifyja narasli za 53%, broj korisnika narastao za 20 milijuna u samo šest mjeseci

Sci-Tech / Flash | 21. 04. 2015. u 14:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako često kritiziran, Spotify bilježi sve bolje rezultate poslovanja, pa je tako samo u posljednjem kvartalu povećao prihode od oglašavanja za čak 53% naspram prošle godine.

Spotify je veliki biznis, a tu tvrdnju potkrjepljuju prilično dobri rezultati poslovanja, pa je tako potvrđeno da je u prvom kvartalu zabilježen rast prihoda od mobilnog oglašavanja za čak 380% naspram istog razdoblja prošle godine.

Uz to, Spotify je s 40 milijuna aktivnih korisnika u svibnju prošle godine skočio na 60 milijuna u siječnju ove godine, javlja Zimo.co.

Ovaj glazbeni servis od 1. svibnja nudit će oglašivačima ciljanu skupinu prema streamovima iz 1.5 milijardi playlista koje Spotify ima u svojoj bazi, a što će naravno povećati relevantne oglase svojim potencijalnim kupcima.

Spotify ističe kako će brandovi od sada moći ciljati publiku prema tome tko su (godine i spol, lokacija i jezik), što slušaju (playlista, žanr), i kada slušaju (vrijeme u danu i platforma ili uređaj).

Osim toga, njihov freemium model nudi oglašivačima i video reklame koje prekrivaju ekran, te omogućuju oglašavačima malo drugačiji pristup marketingu.

Kopirati
Drag cursor here to close