Red Bull Air Race

Najbrže motor-sport svjetsko prvenstvo: Arch pokorio i Budimpeštu

Sport / Flash | 07. 07. 2015. u 06:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesec dana nakon veličanstvene pobjede u Rovinju, austrijski pilotski as Hannes Arch ponovno se popeo na postolje, i to u prekrasnoj Budimpešti, čija je staza uključivala i prolazak ispod znamenitog Lančanog mosta.

Hannes je iza sebe ostavio još uvijek vodećeg u ukupnom poretku – Paula Bonhommea i Čeha Martina Šonku te se uvjerljivo vratio u borbu za naslov prvaka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva 2015.

Najbrži motosport svijeta, čiji su piloti nedavno svoje vještine demonstrirali i na rovinjskom nebu, proteklog je vikenda po šesti put u svojoj povijesti posjetio Budimpeštu i unatoč velikim vrućinama, ispred prekrasne zgrade parlamenta tisuće gledatelja ostavio bez daha.

Iako je zakazao na treningu i kvalifikacijama, zrakoplovnim manevrima iznad Dunava u finalnoj je utrci ipak zavladao Austrijanac Arch, koji je ovom pobjedom dokazao da itekako računa na naslov ovogodišnjeg svjetskog prvaka.

Bonhomme je iza njega zaostao samo dvije stotinke, no i dalje je pet bodova u prednosti u ukupnom svjetskom poretku.

Domaći junak Peter Besenyei u svom je novom zrakoplovu Edge 540 V3 izazvao pravi delirij u gledalištu, a završio je na sedmom mjestu.

''Stvari se odvijaju u najboljem mogućem smjeru za mene'', izjavio je uzbuđeni Arch, koji je svoju prvu pobjedu u prvenstvu i ostvario upravo u Budimpešti 2008., a ta pobjeda bila je uvertira u njegov prvi naslov svjetskog prvaka iste godine.

Najbolji svjetski piloti svoju borbu za naslov prvaka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva nastavljaju 16. i 17. kolovoza u Velikoj Britaniji, gdje će ponovno nevjerojatnim brzinama do 370 kilometara/sat između 25 metara visokih pilona samo stotinke i sekunde odlučivati o tome tko će dobiti trofej.

Više informacija pratite na www.redbullairrace.com.

Ukupni poredak:

1. Bonhomme 34
2. Arch 29
3. Hall 29
4. Šonka 16
5. McLeod 14
6. Lamb 13
7. Dolderer 13
8. Goulian 8
9. Ivanoff 6
10. Besenyei 5

Kopirati
Drag cursor here to close