Anel Hebibović

Najbolji igrač Veleža navukao interes drugih klubova

Sport / Nogomet | 12. 12. 2014. u 15:05 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daleko najsvjetlija točka relativno sive Veležove jeseni bio je Anel Hebibović. Ovaj 24-godišnjak bio je uvjerljivo najbolji strijelac momčadi i daleko najbolji igrač.

Ono što je zanimljivo kod Hebibovića je to da je prije tri godine došao na probu kao potpuno nepoznati igrač konjičkog Igmana, no već prošle sezone potvrdio se kao jedan od važnijih igrača mostarskog premierligaša, a ove sezone je i najvažniji.

“Zadovoljan sam svojim igrama, drago mi je zbog pogodaka i svega, ali zasluge za moje igre prvenstveno snose trener i suigrači”, kaže za Sportske novosti Anel Hebibović.

Ordinirajući po desnom krilu Hebibović je bio prava napast za sve protivničke momčadi. Posebno dobro će ga upamtiti u Vitezu kojemu je u tri utakmice, dvije u kupu i jednoj u prvenstvu, utrpao šest golova! Njega je na toj poziciji počeo koristiti Jusufbegović sredinom prošle sezone, jer je prije njegovog dolaska u klub Hebibović igrao u obrani.

“Kad sam dolazio u Velež došao sam kao vezni igrač, no na početku sam igrao desnog bočnog. Jusufbegović me trenirao u konjičkom Igmanu i znao je koja je moja prirodna pozicija, pa me povukao naprijed na sadašnju poziciju. Snalazio sam se i na boku, ali ova mi bolje leži”, dodaje Hebibović.

Još prošle zime u svojim redovima htjeli su ga vidjeti ljudi iz FK Sarajevo, no Hebibović je pokazao lojalnost Veležu i produžio do ljeta 2015. godine. Ipak, svojim igrama u jesenskom dijelu privukao je i neke druge zainteresirane klubove i sada je klub u velikoj dvojbi – ako ga sada proda zaradit će od odštete, ali će izgubiti najboljeg igrača, no ako ga zadrži može otići bez ičega.

“Ima ponuda, ali imam ugovor s Veležom do kraja sezone i koncentriran sam samo na Velež. Sve ostalo može doći u obzir jedino uz dogovor s klubom”, zaključio je Hebibović za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close