'Na verbalne ispade pojedinaca nismo mogli utjecati'
Reakcija s Pecare
OBJAVA: Petak, 19. svibnja 2017. 13:40
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
NK Široki Brijeg FK Sarajevo finale Kupa 2017 zastavice
0

''Hvala, pak, onom profesionalnom, većem dijelu medija, koji je s finala prenio vjernu sliku zbivanja i svjedočio osvajanju Kupa i još jednom plasmanu u Europu NK Široki Brijeg''

Povodom natpisa u pojedinim bh. i hrvatskim medijima te priopćenju Nogometnog saveza BiH nakon utakmice finala Kupa na Pecari, o svemu se javnosti priopćenjem obratio Upravno odbor NK Široki Brijeg.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Nogometni klub Široki Brijeg osvojio je titulu pobjednika Kupa BiH u fair i sportskom nadmetanju u dvije finalne utakmice protiv Sarajeva. Prethodno smo iz ovog natjecanja eliminirali i ostale ponajbolje bh. momčadi (Sloboda, Zrinjski, Željezničar), što najbolje svjedoči o zasluženosti osvajanja trofeja.

Što se, pak, tiče same organizacije uzvratnog susreta finala na Pecari želimo istaknuti da je NK Široki Brijeg poduzeo sve u skladu s propozicijama natjecanja, od prijema, same utakmice, do ispraćaja, a što je u svom izvješću potvrdio i delegat. Za vrijeme utakmice, međutim, dogodile su se neke stvari na koje kao klub-domaćin, na žalost, nismo mogli utjecati, a tiču se zviždanja i neprimjerenih povika dijela navijača s tribina kod izvođenja himne, ili kod određenih sudačkih procjena, ili reakcija igrača.

Na verbalne ispade pojedinaca, dakako da nismo, ni uz najbolju volju, mogli utjecati i izražavamo jasno i otvoreno žaljenje zbog izražavanja istih, uz nadu da se neće ponovoviti ne samo na Pecari, nego ni na jednom drugom stadionu u BiH, počevši od onog najvećeg u Sarajevu pa nadalje. S druge strane, unatoč svim poduzetim mjerama s naše strane u organizaciji jednoga ovakvog događaja kao što je finale Kupa BiH, svjesni smo da su se dogodili i određeni propusti po pitanju uporabe pirotehnike i ubacivanja predmeta na terene od strane pojedinaca na tribinama, i za to snosimo odgovornost.

Baš kao i za ulazak publike na travnjak po završetku utakmice, s tim da želimo naglasiti kako pritom ni u kojem slučaju nije bilo riječi o bilo kakvom pokušaju ugrožavanja gostujuće momčadi, nego o emotivnom trenutku slavlja navijača sa svojim ljubimcima zbog osvajanja trofeja pobjednika Kupa.

NK Široki Brijeg, vjerujemo, uvjerljivo prednjači i po kvaliteti travnjaka, i po pratećoj infrastrukturi, odnosno osiguranju i uopće uvjetima koje imaju za odigravanje utakmica gostujuće momčadi na Pecari. I jasno je i nedvosmisleno protiv svih oblika vrijeđanja i diskriminacije, uz želju za ravnopravnim tretmanom svih sudionika sportskih natjecanja.

U dijelu dobro znanih medija, međutim, odmah je vezano za zbivanja na finalnoj utakmici krenula orkestrirana kampanja blaćenja NK Široki Brijeg, zaboravljajući pritom na vrhunsku nogometnu predstavu, sve pozitivno, uspjeh i istinsku vrijednost NK Široki Brijeg za bh. nogomet.

A, da zaključimo, ponašanje manjeg dijela posjetitelja finalne utakmice na Pecari mlaka je kamilica naspram onoga što se događa na nekim drugim bh, stadionima, k tomu znatno učestalije i u puno gorem obliku, no to se nerijetko prešućuje i gura pod tepih.

Samo kada je u pitanju NK Široki Brijeg takve se stvari probaju pošto-poto progurati u prvi plan.

Hvala, pak, onom profesionalnom, većem dijelu medija, koji je s finala prenio vjernu sliku zbivanja i svjedočio osvajanju Kupa i još jednom plasmanu u Europu NK Široki Brijeg'', stoji u priopćenju Upravnog odbora NK Široki Brijeg.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.