incident u lukavici

Na utakmici ozlijeđene tri osobe, FK Sarajevo: Na tribinama su bili naši igrači!

Sport / Nogomet | 04. 05. 2015. u 13:52 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo je u okviru 25. kola Premier lige BiH u Lukavici došlo do pobjede nad Slavijom (3:2) kojom je ostalo na vrhu ljestvice.

Ipak, utakmicu je obilježio dvadesetominutni prekid zbog tučnjave na tribinama. Iako se vjerovalo da je došlo do sukoba domaćih navijača i navijača gostujućeg kluba, koji su ignorirali zabranu za gostujuće navijače, direktor FK Sarajevo to demantira.

"Ja vam mogu reći da nije bilo nikakvog sukoba navijača između dvije ekipe. Na tribinama su se nalazili igrači našeg tima Barić i Alispahić, koji su gledali utakmicu sa svojim prijateljima i iz samo njima poznatog razloga navijači Slavije su ih napali", rekao je za Avaz direktor FK Sarajevo Dino Selimović i dodao kako je organizacija nedjelne utakmice bila na niskom nivou

"Utakmica je igrana u lošim uvjetima. Prvenstveno tu mislim na travu koja nije bila ošišana, jer su se dvije kosilice pokvarile, nije bilo niti jednog zaštitara na tribinama", dodao je Selimović.

Inače, lokalna policija je objavila kako su ozlijeđene tri osobe. Ozlijeđeni su M.D., J.D. i E.P., koji su izjavili da su na utakmicu u Istočno Sarajevo došle samoinicijativno, te da ih je tijekom utakmice fizički napala grupa nepoznatih osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close