ekstremni skokovi

Na Starom mostu počeli vratolomni skokovi Red Bull Cliff Diving

Sport / Flash | 24. 09. 2016. u 13:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tradicionalnih 450. skokova sa Starog mosta, danas je Mostar ponovno u središtu svjetske javnosti. Grad na Neretvi po drugi put je domaćin svjetskog prvenstva u ekstremnim skokovima Red Bull Cliff Divinga, a Stari most je pozornica za elitne svjetske skakače i skakačice koji se vratolomnim skokovima u ledenu Neretvu bore za titulu najboljeg, javlja Anadolija.

Nakon jučer održanih kvalifikacija, danas se na putu do svjetske slave za pobjednika skokova sa Starog mosta natječe 14 muškaraca i 7 žena svjetskog glasa u ekstremnim skokovima.

Skokove uživo možete pratiti  ovdje.

Elitni svjetski skakači pod budnim okom međunarodnih sudaca danas na Starom mostu u Mostaru izvode vratolomne akrobacije s visine od preko 30 metara, a ove godine u gradu na Neretvi po prvi put će se održati i natjecanje u konkurenciji žena, koje će s UNESCO-vog spomenika skokove izvoditi s 20 metara visine.

Natjecanje je otvorio Viktor Masluski iz Bjelorusije, a manifestacija je započela tradicionalnom izvedbom Šantićeve pjesme Emina u izvedbi "Rock School Mostar", koja je publici najavila nesvakidašnji događaj. Da je Mostar u centru svjetske javnosti svjedoči veliki broj medija koji prati ovaj događaj, ali i tisuće gledatelja koji su došli iz raznih krajeva svijeta kako bi uživali u vratolomnim skokovima.

U spektakularnim skokovima elitnih svjetskih skakača sa Starog mosta u Mostaru uživaju brojni domaći i strani visoki dužnosnici među kojima su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, veleposlanik Turske iz BiH Cihad Erginay, predsjednik Skupštine HNŽ-a Šerif Špago i drugi.

Ovogodišnje prvenstvo je osmo po redu i najveće dosad, s devet natjecanja za muškarce i sedam za žene. Obići će se devet lokacija na tri kontinenta, a Mostar je sedma od njih.
Organizatori kažu da je dosadašnji dio sezone obilovao neizvjesnim natjecanjima i uzbudljivim obratima, iznenađujućim pobjedama debitanata i podbačajima favorita. Rezultat toga je i neizvjesno stanje na tabeli, tako da se u Mostaru mnogo toga može razriješiti, ali i dodatno zakomplicirati.

U prvenstvu muškaraca ističe se peterostruki prvak Gary Hunt, prošlogodišnji pobjednik iz Mostara, Jonathan Paredes, te legenda cliff divinga i miljenik mostarske publike Orlando Duque.

U kategoriji žena je najveća senzacija prvenstva australska debitantica Rhiannan Iffland, koja je, nastupajući s pozivnicom, slavila na prva dva natjecanja sezone. U vrhu su također Lysanne Richard i Helena Merten, koja je najmlađa natjecateljica. U igru se nakon lošeg početka sezone uspjela vratiti i dvostruka prvakinja Rachelle Simpson.

Kopirati
Drag cursor here to close