Široki ide dalje

Na snježnoj Grbavici Željezničar i Široki odigrali neodlučeno

Sport / Nogomet | 22. 10. 2014. u 15:01 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na snijegom pokrivenom stadionu Grbavica u Sarajevu, Željezničar i Široki Brijeg odigrali su 1:1 u uzvratnom susretu osmine završnice Kupa BiH, a u četvrtzavršnicu ide Široki Brijeg zbog pobjede od 2:0 u prvom susretu igranom na Pecari.

Snijeg je sat vremena prije utakmice iznenadno napadao u glavnom gradu Bosne i Hercegovine te su organizatori u utrci s vremenom uspjeli pripremiti teren za kakvu-takvu igru. Zbog snijega bila je zatvorena južna tribina stadiona, na kojoj se inače nalaze najvatreniji navijači Željezničara, koji su današnju utakmicu gledali sa sjeverne tribine.

Željezničar je bolje ušao u utakmicu te je vršio konstantan pritisak na vrata Luke Bilobrka, no nisu uspjeli zabiti u ranoj fazi utakmice. Široki se budi i u dvije minute imao je kontru, koja nije uspjela zbog teškog terena te udarac Jure Ivankovića s desetak metara kojeg je rukom zaustavio branič domaće momčadi, no sudac Petrović nije se oglasio.

U 23. minuti Ivanković je ponovno zaprijetio, ovoga puta pucao je glavom sa svega par metara, no vratar Kjosevski čudesno brani. Nakon nekoliko šansi Širokog, Željezničar je opasno zaprijetio, no lopta je u najvažnijem trenutku zastala u snijegu.

Dvije minute prije kraja prvog poluvremena crveni karton dobio je Sadiković koji je, kao posljednji igrač, spriječio Ćorića u izglednoj prilici, a minutu prije kraja Buhač je matirao Kjosevskog za vodstvo Širokog 0:1.

Željezničar je izjednačio u 54. minuti preko Bajića koji je bio siguran realizator s ''bijele točke''. Iako s igračem manje, Željezničar je do kraja susreta imao nekoliko dobrih prilika, no nije ih uspio iskoristiti.

Široki u utakmicu ušao bez dvojice najboljih igrača, Wagnera i Zakarića, a posljednje spomenuti u igru je ušao u 69. minuti, dok Brazilac nije osjetio snježni teren Grbavice.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Karačić, Džidić D., Laštro, Barišić, Kožul, Plazonić, Ivanković, Peko, Ćorić, Buhač. Trener: Slaven Musa

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Nuspahić, Kosorić, Memija, Bajić, Turković, Hadžiahmetović, Sadiković E., Sadiković D., Zeljković, Tomić. Trener: Admir Adžem.

Kopirati
Drag cursor here to close