Tri godine u plavom

Na Pecari potvrdili dolazak Damira Džidića

Sport / Nogomet | 30. 06. 2012. u 09:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Džidić, 25-godišnji Mostarac i kapetan Zrinjskog u prošloj sezoni, od jučer više nije igrač mostarskog kluba, a karijeru će nastaviti u redovima Širokog Brijega.

Informaciju da Džidić napušta Zrinjski potvrdili su Pod Bijelim brijegom, a da će sljedeće sezone igrati na Pecari potvrdio je i Džidić za Dnevni list.

Iako se u četvrtak činilo, barem prema riječima Dragana Perića, da je Marko Popović puno bliže ostanku nego odlasku, jučer je ipak stigla potvrda da jedan od najiskusnijih igrača Zrinjskog iz prošle sezone ipak odlazi.

- Žao mi je zbog toga, još više jer mi je sam Popović rekao da gotovo sigurno ostaje, ali nove informacije ipak govore drukčije. Opet ponavljam da sam razočaran takvim epilogom, ali nastavljamo bez njega, izjavio je Perić.

Popović je u Zrinjski došao u zimskom prijelaznom roku 2011., a u sezonu i pol imao je status standardnog igrača na desnom boku.

- Sa Zrinjskim sam dogovorio sporazumni raskid ugovora, a karijeru ću nastaviti u Širokom Brijegu, izjavio je Džidić, koji je u dresu s lentom skupio 128 nastupa, jedan više od svog brata Ivice s kojim će tako opet dijeliti svlačionicu, budući da je njegov tri godine stariji brat, koji je dres Zrinjskog nosio od 2003. do 2008., od 2010. također član Širokog Brijega.

Kako je počelo, na Pecari bi sljedeće sezone vrlo lako moglo igrati više Mostaraca nego u Zrinjskom.

Naime, osim Ivice Džidića od ranije je na Pecari i Nikola Marić, a prije nekoliko dana potpis na ugovor stavio je i najbolji strijelac Zrinjskog u povijesti Krešimir Kordić. Davor Landeka nije Mostarac, ali obzirom da je dres mostarskog kluba nosio kroz pet sezona (2003.-2008.), također će ga biti čudno gledati u plavom dresu Širokog Brijega.

- Zrinjski je klub koji neizmjerno volim, ali ipak mislim da je ova odluka najbolja, kako za klub, tako i za mene. Savjest mi je potpuno čista, jer znam da sam na svakom treningu i na svakoj utakmici davao maksimum. Iskreno, u Zrinjskom to više ne bi bio slučaj i zbog toga sam odlučio zatražiti sporazumni raskid ugovora, izjavio je Džidić.

Mario Lamešić, Phil Jacskon i Velimir Zeku su se Zrinjskom prošle sezone priključili u istom tjednu, a zanimljivo da bi u “paketu” mogli i napustiti mostarski klub. Zapravo, Jackson i Zeko su već bivši, dok je i Lamešić na izlaznim vratima, iako potvrde o njegovom odlasku još uvijek nema.

- Sva trojica su izrazila nezadovoljstvo svojim statusom i želju za promjenom kluba. Jacksonu i Zeki smo izašli ususret, dok se s Lamešićem još uvijek vode razgovori, izjavio je Perić.

Kolumbijski napadač i 20-godišnji stoper u Zrinjski su došli iz Sloge. Zeko nije dočekao službeni debi, dok će nekad opasni Jackson ostati zapamćen kao igrač koji u dresu Zrinjskog nije postigao nijedan pogodak, kako u službenim, tako ni u prijateljskim utakmicama.

Iz NK Široki Brijeg danas je potvrđeno da je Damir Džidić potpisao trogodišnji ugovor s ovim klubom. Momčad Širokog nalazi se, inače, na pripremama na Kupresu.
Kopirati
Drag cursor here to close