Zagrebačka policija

Na Maksimiru 24.000 navijača, 30 privedeno

Sport / Flash | 13. 07. 2015. u 11:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nedjeljnoj nogometnoj utakmici između Dinama i Hajduka, prema podacima zagrebačke policije, bilo je oko 24 tisuće gledatelja, a tek je 30 navijača privedeno zbog vrijeđanja policijskih službenika, alkohola, bacanje pirotehnike ili sličnih izgreda.

"Nad dvojicom navijača uporabljena su sredstva prisile te masovna uporaba palice i raspršivača s nadražujućom tvari i tjelesna snaga prema većem broju navijača zbog sukoba na sjevernoj tribini prije početka utakmice, čime je spriječen daljnji sukob. Zabilježena su oštećenja metalne cijevi u sanitarnom čvoru ispod južne tribine, više desetaka stolica na sjevernoj i južnoj tribini te jednog vozila. Promet je u zoni stadiona bio privremeno prekinut u vrijeme dolaska odnosno razilaska posjetitelja", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Najveći derbi hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk izazvao je navijačku euforiju kakva već godinama nije viđena u Zagrebu.

Za derbi na stadionu u Maksimiru vladao je nezapamćeni interes zbog čega je vodstvo Dinama nakon što su rasprodani planirani kapaciteti stadiona, otvorilo i tribinu sjever gore.

Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milijunske malverzacije, Bad Blue Boysi (BBB) su se nakon više od pet godina vratili na Maksimir, a derbi je izazvao i veliki odaziv Torcide. Dio navijača je stigao na utakmicu bez obzira na situaciju oko braće Mamić, željan dobrog nogometa i prave atmosfere.

Prema izvještajima sa stadiona na utakmicu su stigli navijači iz svih krajeva i gradova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Austrije, Švicarske i Njemačke...

BBB su se okupili na Kvatriću i u koloni krenuli prema stadionu.

Posljednji put ovakva euforija oko kluba iz Maksimirske 128 bila je prije 15 godina kada je na Valentinovo vraćeno ime Dinamo. 'Modri' su prvu utakmicu nakon povratka imena odigrali u Vukovaru pred oko 8,000 gledatelja, a momčad je tada vodio Marijan Vlak.

Torcida je na utakmicu krenula iz Splita "Bilim vlakom", no brojni navijači Hajduka u Zagreb su stigli i automobilima. Policija ih je do 17 sati čekala na parkiralištu Borongaj, kako bi organizirano i na vrijeme ušli na tribine.

Kopirati
Drag cursor here to close