Sukob navijača

Na autocesti se obračunali Torcida i BBB

Vijesti / Crna Kronika | 16. 04. 2014. u 15:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na autocesti A1 kod Otočca dogodila se velika tučnjava Bad Blue Boysa i Torcide! Iz ureda načelnika postaje u Otočcu Indexu je potvrđeno da je "došlo do međusobnog tjelesnog sukoba pripadnika navijačkih skupina BBB i Torcida na autocesti A1 kod čvora Otočac. Kriminalističko istraživanje je u tijeku kako bi se utvrdile okolnosti i činjenično stanje.

"Ozlijeđeno je najmanje 15 osoba, od čega dvije teže". Toliki broj ozlijeđenih napunio je kola hitne pomoći, te bliže i dalje zdravstvene ustanove: Policija je potvrdila da je dio ozlijeđenih prebačen u Opću bolnicu u Gospiću, nekoliko ih je prevezeno u Senj, a dvojica teže ozlijeđenih u riječki KBC, gdje su kasnije dopremljena još tri navijača.

Policija je potvrdila Indexu i da je privedeno najmanje 50 navijača, te da je očevid u tijeku.

Ono što se doznaje da je do žestokog sukoba došlo ne na odmorištu ili benzinskoj crpki, kako je to do sada bio slučaj, nego na zaustavnom traku auto ceste, pa su posljedice mogle biti neusporedivo teže da je neko od kamenja ili baklji korištenih u sukobu, pogodilo vozila u prolazu autocestom. Demolirana su zato četiri kombija u kojima su do mjesta sukoba došli navijači i koji su ostali u spomenutom zaustavnom traku.

Prema izvorima s lica mjesta, pripadnika Torcide, koji su se na mjestu obračuna zatekli u desetak kombija, bilo je puno više od Boysa u tek nekoliko auta, pa su daleko malobrojniji BBB u krvavom okršaju izvukli deblji kraj. Navodno su zagrebački navijači ostali i bez dva transparenta.

Tučnjava se dogodila jer su se na autocesti susreli Boysi, koji su putovali na utakmicu u Split protiv Splita (19 sati), i Torcida koja putuje u Zagreb gdje Hajduk igra s Hrvatskim dragovoljcem (17 sati). Postavlja se pitanje i zašto se utakmice velikih rivala igraju na isti dan i to samo s dva sata razlike, pa se Boysima i Torcidi omogućilo da imaju cijeli dan za moguću organizaciju tučnjave na autocesti!

Kopirati
Drag cursor here to close