Optimizam u Širokom

Musa: 'Utakmicu će odlučiti velemastorijski potez, a ja u momčadi imam takve igrače'

Sport / Flash | 23. 07. 2014. u 11:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imam veliko povjerenje u momčad, posebice prema ovima u napadu (Zakarić, Marić, Wagner), koji su odlični igrači i znaju stvoriti i realizirati prigodu za gol. A to će nam baš trebati u utakmici protiv Mlade Boleslav u kojoj trebamo biti puno bolji u igri prema naprijed nego prije tjedan dana, maksimalno koncentirani te spriječiti Čehe u posjedu lopte i ispraviti pogreške u defenzivi iskazane u prvoj utakmici'', kazao je na konferenciji za novinare Slaven Musa, šef stručnog stožera Širokog Brijega, dodajući kako maksimalno respektira Mladu Boleslav, odnosno da su ''Česi i dalje favoriti, ali i mi smo sedam dana pametniji i iskusniji, dat ćemo svoj maksimum i pokušati nadoknaditi zaostatak (1:2) te izboriti susret s Lyonom u trećem pretkolu Europske lige''.

Na posljednje dvije tiskovne konferencije novinarima su se obraćali Wagner i Zakarić i obojica su u utakmicama nakon njih bili strijelci. Pred Mladu Boleslav (četvrtak, 20.30 sati) najavu je dao Mirko Marić, a naravno da bi bi bilo lijepo kada bi i on nastavio tu tradiciju.

''Idemo na pobjedu, a nije važno tko će zabiti gol. Moramo biti kompaktni, jer je Mlada Boleslav odlična momčad. No, i mi možemo puno bolje. S igrom kao protiv Gabale na Pecari možemo proći dalje“, optimističan je bio Marić.

Trener Musa dodao je kako bi utakmicu mogao riješiti samo jedan potez:
''Utakmicu može odlučiti samo jedan velemajstorski potez, a ja u svojoj momčadi imam igrače koji su sposobni to učiniti. Najvažnije je biti puno koncentriraniji u završnici, istaknuo je Musa te zaključio:

''Želimo napraviti pritisak na domaćem travnjaku od prve minute, dovesti goste u poziciju u kojoj oni nisu bili. Opet, ne vjerujem da će se Mlada Boleslav samo braniti, pokušat će doći do gola, ali, jednako tako, vjerujem da će ipak igrati malo zatvorenije nego u prvoj utakmici''.

Dakako da se na presici nije moglo pobjeći ni od pitanja o mogućem susretu s Lyonom u trećem pretkolu, odnosno je li ta spoznaja pritisak i uteg ili, pak, motiv i izazov.

Musa je bio jasan i po tom pitanju:

''Nemoguće je pobjeći od Lyona, kako nama, tako i njima. No, svakako da mogućnost susreta s tako velikim protivnikom u trećem pretkolu prije svega predstavlja izazov i motiv. Koji će, nam, nadam se, pomoći da budemo pravi i uz potporu naših vjernih navijača na ispunjenoj Percari dođemo do pobjede''.

Peko se oporavio od ozljede i startat će protiv Mlade Boleslav od prve minute, a u konkurenciju za sastav vraćaju se i Ljubić i Marković. Musa ne može računati na Ivu i damira Džidića, Buhača i Karačića. 

Sve tribine stadiona Pecara će biti otvorene, cijena ulaznice iznosi 10 maraka, a iz kluba se nadaju da će Pecara biti velikom većinom ispunjena. Ulaz za djecu je bespltan. Prijenos utakmice bit će na BHT 1.

Kopirati
Drag cursor here to close