Pila naopako?

Murray: Ako pobijedim Đokovića bit će to veliko iznenađenje!

Sport / Ostali sportovi | 31. 01. 2015. u 12:03 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski tenisač Andy Murray rekao je danas da će napraviti veliko iznenađenje ako pobijedi Novaka Ðokovića u ovogodišnjem finalu Australian Opena.

"Biće izuzetno teško. Morat ću se dobro mentalno pripremiti za sve izazove ako želim pobijediti. Novak ovdje ima fantastičan rekord, voli igrati i odgovaraju mu uvjeti na ovom terenu. Bit će veliko iznenađenje ako uspijem pobijediti sutra", rekao je Murray.

On je dodao da je prednost na strani srpskog tenisača, jer je dobio sva tri njihova međusobna duela u Melbourneu.

"Pobijedio me je u posljednjih četiri ili pet susreta, možda sam dobio samo jedan set u tim mečevima. Igrao sam par puta u završnici prošle sezone i izgubio vrlo uvjerljivo. Ako bi došao u situaciju za pobjedu, bila bi to velika promjena. Ne kažem da nije moguće, već da će biti jako teško", rekao je Murray.

Škot će za razliku od Ðokovića imati dan više za odmor, pošto je svoj polufinalni meč protiv Berdycha odigrao u četvrtak.

"Zalažemo se da svi igrači imaju jednake uvjete. Ipak, postoji podatak da je tenisači koji je igrao dugo polufinale osvojio titulu u posljednjih šest-sedam godina, pa procijenite sami tko je u prednosti. Obično ste favorit kad imate više dana da se odmorite, ali Novak se u posljednjih nekoliko godina oporavljao posle meča izuzetno dobro, ne znam ni ja kako, dok sam ja jedva hodao par dana poslije našeg meča", rekao je Murray.

Ðoković i Murray do sada su igrali 23 puta i srpski tenisač vodi sa 15:8 u međusobnim duelima.

Finale u muškoj konkurenciji na programu je sutra ujutro od 9.30 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close