Izbornik presjekao

Mulaomerović: Teletović je najbolji, ali ne ide u Švedsku

Sport / Košarka | 11. 09. 2016. u 16:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kakva nepotrebna drama oko košarkaške reprezentacije BiH. Poraz od Rusa u Mejdanu umanjio je šanse za plasman na Eurobasket 2017. do minimuma, ali dojam loših gubitnika sve je nadvladao. 

U završnici utakmice Mirza Teletović je nakon kratke rasprave mladog Džanana Musu uhvatio za vrat, ovaj ga je dramatično odgurnuo, a sukob nije zaokupio samo bh. sportsku javnost nego i samu reprezentaciju. 

Dan poslije poraza, danas, Teletović je održao konferenciju za novinare, zatim je objavio video pomirenja s Musom, a onda je na scenu stupio izbornik Damir Mulaomerović i poručio kako Teletović ne ide u Švedsku, na posljednju postaju kvalkifikacija. 

"Mislim da kapetan jednog tima, način na koji se ponio pred kraj utakmice, nema pravo da se tako ponaša. Kao kapetan ne smije napustiti tim, to je zadnji čovjek koji bi trebao napustiti reprezentaciju”, podrctao je Mulaomerović.

“Ja se s tim neću složiti. Sve to nema nikakvog opravdanja. Mi ovdje predstavljamo našu državu, a ne svako sebe. Moramo voditi računa kako se ponašamo. Što se tiče struke, reda rada i discipline, kako da držimo red i rad kad se kapitan ne drži tih stvari? Ja ne sporim da je najbolji, ali Mirza sutra ne putuje u Švedsku. Da bi zaštititli integritet svih, tako smo odlučili. Napustio je reprezentaciju čiji je kapitan", dodao je.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close