Tuzla čeka spektakl

Mulaomerović: Rusi su odlični, ali nemaju Mirzu Teletovića

Sport / Košarka | 08. 09. 2016. u 12:21 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od igrača tražim maksimum, a od publike veliku podršku. Nadam se da će nam to biti dovoljno barem za minimalnu pobjedu da bismo u Švedskoj osigurali nastup na završnici Eurobasketa, izjavio je izbornik košarkšake reprezentacije BiH Damir Mulaomerović na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli, uoči subotnje utakmice između selekcija Bosne i Hercegovine i Rusije.

Reprezentativcima su, uime domaćina, puno sreće i uspjeha poželjeli predstavnik Vlade TK-a Bahrudin Hadžiefendić i Vedran Lakić, pomoćnik gradonačelnika Tuzle.

Generalni tajnik KSBiH Dubravko Barbarić, istakao je da u Tuzli vlada euforija i velika potražnja za ulaznicama, koje su rasprodane.

“Pokušavamo putem agencije zadužene za prodaju karata organizirati tiskanje dodatnog kontingenta ulaznica, ali molimo sve ljubitelje sporta da imaju razumijevanja, jer nam je sigurnost posjetilaca na utakmici od primarnog značaja”, kazao je Barbarić.

Član UO KSBiH Mirsad Đonlagić kaže da bi sve ulaznice bile rasprodate i da dvorana Mejdan prima 14.000 gledatelja. 

“Nažalost, kapacitet dvorane omogućuje prihvat svega 4.000 gledalaca. Rusija je najuglednija reprezentacija s kojom smo do sada igrali u službenim susretima i ovakvo zanimanje je razumljivo. Riječ je o sportskom događaju godine u BiH”, izjavio je Đonlagić.

Naši reprezentativci s nestrpljenjem čekaju subotnju utakmicu. Atmosfera koja vlada u Tuzli i diljem BiH ponijela je i njih.

“Euforija je pomalo zahvatila igrače, ali ona pozitivna. Od njih tražim da daju sve što mogu, odigraju hrabro, vrućim srcem i hladnom glavom i da tako dođemo do pobjede.”

“Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno da savladamo Ruse. Moj dječački san je bio da u svom gradu vodim reprezentaciju BiH. I sada mi se to ostvarilo, a očekujem pobjedu barem s jednim poenom razlike što bi bio veliki korak ka plasmanu na Europsko prvenstvo”, kaže Mulaomerović.

S puno komplimenata govorio je o ruskoj reprezentaciji, koja je u Permu ubjedljivo nadigrala naš tim.

“To su sve vrhunski igrači koji igraju u velikim klubovima. Ali, tamo nije igrač Mirza Teletović i on će sada biti veliki dobitak za nas u napadačkom smislu. Spreman je i sretan što će opet igrati pred tuzlanskom publikom - smatra Mulaomerović, koji je dodao da je sinoć gledao utakmicu između Švedske i Rusije i da je uvjeren da Zmajevi mogu do druge pobjede.

Naša reprezentacija trenirat će u Mejdanu večeras od 19 sati, a sutra od 17.30. Reprezentacija Rusije večeras stiže u Tuzlu, a trening su zakazali za sutra u 19 sati.

Utakmica 3. kola kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine Bosna i Hercegovina - Rusija igra se u subotu od 20.15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close