Nakon poraza u Mejdanu

Mulaomerović osuo paljbu po 'davitelju' Teletoviću i sarajevskim medijima

Sport / Košarka | 11. 09. 2016. u 06:21 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ružne scene na kraju utakmice BiH – Rusija dominirale su konferencijom za novinare na kojoj je izbornik Damir Mulaomerović rekao da je ponašanje kapitena reprezentacije Mirze Teletovića nedopustivo.

Kao što se moglo vidjeti tokom TV prijenosa, on je za vrat uhvatio Džanana Musu. Navodno se sukob nastavio i u svlačionici, a tučnjavu je spriječio Jusuf Nurkić.

Teletović je i u prvom poluvremenu za vrat uhvatio i Adina Vrabca, a s obzirom da su po završetku susreta Teletović i Nurkić imali verbalni sukob i s pojedinim gledateljima, ostala je ružna slika nedopustivog ponašanja igrača u dresu sa državnim grbom na jednoj zvaničnoj utakmici.

“Frustracije su izašle na vidjelo. Mislim da kapetan nije smio ovako reagirati. Nurkić je pokazao dosta neodgovornosti, posebno u odbrani. Imali smo buran razgovor u svlačionici, jer smo željeli da svi sve kažemo jedni drugima u lice. Riješili smo sve razgovorom”, izjavio je Mulaomerović.

On je prije utakmice u neformalnim razgovorima najavio da će podnijeti ostavku, ali je odlučio sačekati.

“Imamo još jednu šansu. Ako ne uspijemo protiv Švedske, sam ću otići. Igrat će tko bude spreman, tko ne želi, ne mora. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme s Rusijom, slično utakmici u Permu. Žao mi je. Imali smo veliku priliku, vodili smo +16, ali jednostavno nismo imali ritam kao u prvom poluvremenu i Rusija je zasluženo slavila.

Kazao je kako se na njega od imenovanja za izbornika vodi prava hajka. Doživio je sa raznih strana brojne opstrukcije.

“Stvorila se negativna atmosfera oko reprezentacije. U pojedinim sarajevskim medijima sam vrijeđan i ponižavan od osoba koje su beznačajne za košarku.”

“Mogu mene ne voljeti, ne znam zašto im smetam, ali da se pljuje po državnoj reprezentaciji, to nije dobro i ružno je. Preuzimam na sebe odgovornost za rezultate, ali ponosan sam što sam u reprezentaciju uveo veliki broj mladih igrača koji su budućnost bh. košarke”, zaključio je Mulaomerović.

Kopirati
Drag cursor here to close