Savjet mlađima

Muharemović: Uvijek bih se izolirao prije derbija

Sport / Nogomet | 12. 10. 2016. u 13:36 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji prvotimac Željezničara Dželaludin Muharemović u plavom dresu osvojo je tri titule prvaka BiH i jedan trofej osvajača Kupa naše zemlje.

Najbolji je poslijeratni strijelac Željezničara, koji je postigao osam golova u Vječnim derbijima protiv Sarajeva i kao takav itekako je relevantan za najavu derbija 12. kola na Koševu. 

“Situacija je interesantna zbog broja bodova koji imaju i jedna i druga ekipa te rezultatskog imperativa koji se nameće Želji i Sarajevu. Bit će zanimljivo pogledati derbi i vidjeti kako će se igrači ponašati i kako će treneri postaviti ekipe”, rekao je popularni Dželo.

Pored pripreme koje je trener zahtijevao od igrača, za Vječne derbije se pripremao i na svoj način.

“Svaki igrač je imao svoj način pripreme za derbi. Meni se najbitnije bilo psihički izolirati od javnosti, pritiska, navijača, očekivanja i svega onoga što derbi sa sobom nosi. Nastojao sam dobro analizirati protivničke igrače, spoznati njihove prednosti i mane, pogotovo one s kojima će te imati najviše duela na terenu te pokušati sve to okrenuti u svoju korist”, objasnio je Muharemović.

Ističe da trener Sarajeva Mehmed Janjoš ima iskustvo vođenja te ekipe na derbijima, dok će trener Željezničara Slavko Petrović u nedjelju prvi puta biti akter te velike utakmice. 

“Bit će interesantno vidjeti na koji način će se treneri pripremati za ovu utakmicu. Pritisak je veliki, ali se nadam da ovoga puta neće utjecati na igru i rezultat. Nadam se da će igrači igrati rasterećeno, jer tri boda u ovakvom meču znače puno”, naglašava Muharemović.

Dodaje da je Željezničar nakon perioda loše igre krenuo pravim putem i nošen pobjedom u 11. kolu Premijer lige BiH u gostima protiv Radnika iz Bijeljine, može tražiti kontinuitet dobrih rezultata i priključenje ekipama iz samog vrha ligaške tabele.

Vječiti derbi između Sarajeva Željezničara će biti odigran u nedjelju na Koševu.

Kopirati
Drag cursor here to close