Omalovažavanje

Mourinhov jezik urekao Chelsea

Sport / Nogomet | 12. 03. 2015. u 12:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonski nogometni velikan Chelsea je u ovoj godini izgubio utrku u dva natjecanja, a nogometnoj javnosti u Engleskoj nije promaklo da je karizmatični Portugalac Jose Mourinho, koji s klupe vodi londonske 'plavce' u izjavama pred te kobne mečeve koristio teške riječi i omalovažavao ekipe Bradford Cityja i Paris Saint Germaina.

Nakon sinoćnje eliminacije iz daljeg natjecanja Lige prvaka, menadžer Chelsea, Mourinho na meti je kritika britanske javnosti, jer mu zamjeraju na lošoj predstavi na terenu, ali i pretencioznim izjavama pred presudne utakmice, prenosi Anadolija.

Chelsea je s Mourinhom na klupi u siječnju poražen na svom stadionu rezultatom 2:4 i eliminiran iz FA Kupa od ekipe Bradford City koja se natječe u engleskom Championshipu, drugom rangu natjecanja.

Mourinho je uoči tog meča govorio o visokoj klasi svoje ekipe i o ''malom protivniku'', te dodao kako bi bila ''bruka'' ako Chelsea ispadne od ''nižerazrednog'' protivnika. Upravo se to i dogodilo.

Londonski 'plavci' su sinoć eliminirani iz Lige prvaka u spektakularnoj utakmici protiv pariškog PSG-a. Zbirni rezultat iz oba susreta ovih timova bio je 3:3, ali su Parižani prošli u četvrtfinale zbog dva gola data u gostima.

Otočki mediji danas podsjećaju da je Mourinho i uoči ove utakmice pretenciozno isticao kako PSG nije ''dorastao'' da ugrozi Chelsea.

Kazao je da su čak i Chelseaovi treninzi jači i zahtjevniji od ligaških utakmica koje PSG igra u Francuskoj, ali na kraju mu se i ta izjava obila o glavu jer su igrači PSG-a pokazali fizičku i mentalnu nadmoć, usprkos činjenici da su od 31. minute igrali s igračem manje.

Istodobno, napadač Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović je izjavio kako su se igrači engleskog tima "ponašali kao bebe".

Popularni Ibra za švedske medije je prokomentirao crveni karton koji je dobio u 31. minuti meča nakon što je nad igračem Chelseaja Oscarom napravio prekršaj.

"Nakon tog duela mislio sam da ću nastaviti igrati. Odjednom sam vidio da mi je sudac pokazao crveni karton što me šokiralo. U ovako važnim utakmicama sudac mora biti 200 posto siguran u odluku koju donosi, i mora imati potpunu kontrolu nad utakmicom", rekao je Ibrahimović te istaknuo kako je Oscar pretjerao s reakcijom.

"Dok je on bio na zemlji, nogometaši Chelseaja su prišli sucu i počeli skakutati oko njega i na taj način su ga prevarili da donese takvu odluku. Imao sam osjećaj da se oko mene nalazi 11 beba", kazao je Ibrahimović.

Kopirati
Drag cursor here to close