Student

Mostarski Student u debitantskoj godini "premašio očekivanja"

Lifestyle / Zdravlje | 02. 04. 2013. u 09:20 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnica košarkaškog prvenstva Herceg Bosne počet će današnjom utakmicom u Mostaru između lidera Lige 4 Viteza i domaćeg Studenta.

I dok su Vitežani u prvom dijelu prvenstva pokazali najviše i da imaju prvoligaške ambicije, mostarski Studenti zapravo su samim ulaskom u drugi dio natjecanja debelo premašili svoje ambicije.

Podsjetimo, SK Student je nova momčad koju je osnovao Studentski centar Sveučilišta u Mostaru prije nešto više od pola godine.

SCSM je po uzoru na američke koledže pokrenuo dva sportska kolektiva, malonogometnu i košarkašku momčad, uz blisku suradnju s ostalim ekipama (odbojkašice Mostara, ragbijaši Herceg…).

U prvoj natjecateljskoj godini obje momčadi postigle su zapažene rezultate. MNK Student je završio sezonu u Drugoj futsal ligi F BiH kao četvrti, a SK Student i dalje se natječe.

U vrijeme kada sport “drma” teška kriza, kada mnogi klubovi jedva preživljavaju ili se gase, način na koji funkcionira Student može biti vodilja drugima.

Za prvu godinu više smo nego zadovoljni. Malonogometaši završili su sezonu u skladu s očekivanjima, a košarkaši s obzirom na uvjete u kojima rade, na činjenicu da treniraju jedva tri sata tjedno, premašili su ciljeve”, kaže za Bljesak.info voditelj Sportske udruge studenata SC Mostar Boris Džidić.

Momčad oformljena (uglavnom) od studenata mostarskog Sveučilišta ima svoje prednosti i mane. Najveća mana svakako je u tome što svi oni moraju svoje košarkaške obaveze uskladiti s akademskim, a za razliku od drugih profesionalnih klubova, ovdje sportski aspekt nije prioritet.

Tako se često događa da važni igrači propuštaju treninge zbog ispita ili učenja, a primjerice u ponedjeljak, dan prije derbija s Vitezom, trener Darko Bošnjak imao je na treningu samo osam igrača, jer su šestorica njih otišli svojim kućama za uskrsne blagdane.

S obzirom na sve to mi se teško možemo nositi u Ligi 4 s Brotnjom i Vitezom koje su prvoligaške ekipe. Međutim, ovi momci uživaju igrati košarku zajedno. Nikome nismo bili lak protivnik u prvom dijelu prvenstva i nitko u Mostaru neće moći lagano do bodova”, dodao je Bošnjak.

Hrvoje Miličević, Milan Brečić i ostali košarkaši Studenta, pojačani za Ligu 4 s dvojicom igrača Zrinjskog na posudbi, Danielom Zovkom i Marinom Giljom, protiv favorita Lige Herceg Bosne Viteza igrat će danas u 17 i 30, a odmah u drugom kolu na noge će im doći i drugi favorit – čitlučko Brotnjo.

Kopirati
Drag cursor here to close