Najbolja bh. plivačica

Mostarska Amina Kajtaz pojasnila zašto je otišla iz BiH

Sport / Nogomet | 16. 09. 2017. u 09:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz svoju sportsku karijeru nastavit će u Zagrebu. Lijepa Mostarka svoj dosadašnji klub Velež zamijenila je zagrebačkom Mladošću.

"Najviše sam se preslila što su u Mostaru loši uvjeti za plivanje. Uvjeti su prvi razlog. Zagreb je grad koji ima najveću perspektivu, nisam htjela u Ameriku. Imamo ovdje odlične uvjete. Teretanu, bazene, masaže, sve što je potrebno za jedan dobar rezultat", kaže kajtaz.

Veliku pomoć u preseljenju pružio joj je Milan Bandić.

"Ja sam se obratila Milanu Bandiću i stvarno je dosta pomogao. Želim mu se ovim putem zahvaliti", ističe.

"Tek sam tu deset dana, ne mogu reći da je sve idealno, svaki početak je težak. Svi su ljubazni", dodaje Mostarka, te kaže kako joj nedostaje grad na Neretvi.

"Svakako da nedostaje Mostar. Svaku priliku koju imam iskoristit ću da odem dolje", kaže Kajtaz. Na pitanje je li se obraćala nadležnim institucijama u BiH za pomoć, kaže kako je netko pružao potporu što se tiče HNŽ, piše N1.

''Što se tiče uvjeta, svakome sam se obratila, ali Mostar ne stoji dobro kada su financije u pitanju. U cijeloj BiH imamo dva olimpijska bazena, a samo u Zagrebu imate pet, šest olimpijsih bazena. Tim pitanjem se trebaju baviti bh. političari, trebaju ulagati u individualne sportove, a ne samo u nogomet", mišljenja je Kajtaz.

Kako kaže, vratila bi se kada bi se stvorili bolji uvjeti u Mostaru, kada bi grad na Neretvi dobio sportsku dvoranu.

Državni dres, dodaje, neće mijenjati. "Svakako da ne. Ja sam samo prešla u hrvatski klub, a i dalje plivam za reprezentaciju BiH, nikako ne mijenjam državljanstvo", kaže Kajtaz.

Kopirati
Drag cursor here to close